14.8 C
Badalona
domingo, mayo 5, 2024
spot_img

El Govern de Badalona es reuneix amb els propietaris dels 420 habitatges dels carrers del Canigó, Llefià i Ausiàs Marc per resoldre els seus dubtes i explicar el procés d’inspecció dels seus edificis

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, juntament amb altres membres del Govern municipal, s’ha reunit aquest dilluns a la tarda al pati de l’Institut Badalona VII amb propietaris dels 420 habitatges dels carrers del Canigó, Llefià i Ausiàs Marc que van ser aixecats per la mateixa constructora que l’edifici que va patir l’esfondrament el dia 6 de febrer al carrer del Canigó, número 9. L’objectiu d’aquesta trobada era traslladar als veïns afectats tota la informació del procés d’inspecció tècnica exhaustiva dels blocs de l’àrea d’influència del carrer del Canigó que des de l’Ajuntament s’ha demanat que executi la Generalitat de Catalunya de manera immediata.

Durant la reunió s’ha explicat als veïns que divendres passat, en la primera reunió del grup de treball d’emergència creat entre l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat, a més de la necessitat d’una inspecció immediata dels 420 habitatges, es va demanar també al Govern de Catalunya que obri una línia d’ajudes per als veïns si s’han de fer obres estructurals en aquestes finques. Les ajudes també haurien de cobrir les actuacions que ja s’ha confirmat que han de dur a terme els propietaris dels habitatges del carrer Canigó 7.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha remarcat que “si la Generalitat, que és qui té la competència, no vol finançar les inspeccions, des de l’Ajuntament es buscaran les fórmules per ajudar a tots els veïns que no puguin afrontar les revisions dels seus habitatges, ja que és imprescindible que tots els pisos s’inspeccionin de manera exhaustiva per garantir la seguretat de tothom”. Garcia Albiol ha remarcat que les inspeccions s’han de fer immediatament i ha mostrat el seu desig de què “la Generalitat de Catalunya estigui a l’altura de les circumstàncies excepcionals que estem vivint”.

A l’espera d’una resposta oficial de la Generalitat sobre el finançament de les inspeccions, durant el cap de setmana ja s’ha començat a treballar el conveni que ha de donar cobertura a l’actuació i que s’intentarà que estigui enllestit durant aquesta setmana. En aquest acord, a més de l’Ajuntament de Badalona i la Generalitat, també tindran presència els col·legis professionals d’Arquitectes i d’Aparelladors amb l’objectiu de poder comptar amb els perfils més especialitzats tant per a les inspeccions com per a les possibles actuacions posteriors, en cas que calguin.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles