12.7 C
Badalona
jueves, abril 18, 2024
spot_img

Badalona participa en el 18è Cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans

Badalona torna a ser present en la divuitena edició del Cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans, organitzat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. La programació per aquest any 2024 presenta un seguit d’activitats i propostes ben diverses per conèixer i gaudir dels espais metropolitans amb tallers, visites guiades, itineraris de natura, jocs en família i jornades participatives, entre altres. L’objectiu és que es descobreixen els valors dels parcs, les platges i els rius metropolitans.

Programació 2024. Activitats a Badalona

Diumenge 10 de març

Geologia i paisatge de la serralada de Marina

De 9.30 a 13.30 hores. Del parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric (punt de trobada a la xemeneia de la bòbila) al poblat ibèric del turó d’en Boscà.

Itinerari geològic guiat on es podrà observar el patrimoni geològic de Badalona, des dels materials basals granítics (amb els diferents tipus de roques i minerals) fins a la coberta triàsica amb greixos i materials calcaris amb les seves estructures sedimentàries i tectòniques. Els materials plioquaternaris, la geomorfologia i el pròxim passat amb el seu patrimoni geològic i miner del torrent de la Font (bòvila) conformen els trets principals de la sortida.

A càrrec d’ALOC Natura.

Diumenge 21 d’abril

Tastet ecològic. De parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric als horts ecològics de Sant Jeroni de la Murtra

De 9.30 a 11.30 hores. Caminada des del torrent de la Font fins a arribar als horts ecològics de Sant Jeroni de la Murtra, tot passejant per paisatges fortament humanitzats i coneixent diferents ecosistemes del parc. Per acabar el matí es farà un petit tastet ecològic.

Diumenge 28 d’abril

El dia de les papallones

A les ‘Jugatecambientals’ dels parcs metropolitans.

(Tota la informació a www.amb.cat/jugatecambiental ).

Itinerari botànic al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús (Minicicle de patrimoni)

El parc de Can Solei i de Ca l’Arnús és un indret únic a Badalona, amb edificacions singulars i uns jardins romàntics que acullen una gran riquesa vegetal, amb arbres d’orígens molt diversos. De la mà d’un expert, es farà un itinerari per tal de descobrir la vegetació i els diferents exemplars botànics del parc.

El punt de trobada serà la ‘Jugatecambiental’ del parc. Entrada pel carrer de la Seu d’Urgell. Activitat d’11.30 a 13.30 hores.

Diumenge 5 de maig

Ornitologia: comptem ocells marins (Minicicle de BioPlatgesMet)

Platja del Coco de Badalona. Des de les 11.30 a les 13.30 hores.

Dissabte 25 de maig

Celebrem el Dia de la Biodiversitat. Bioblitz Metropolità! Activitats per a identificar la biodiversitat als parcs i platges dels 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, inclosos diversos espais a Badalona. Caldrà consultar més endavant el web www.amb.cat/jugatecambiental per conèixer la programació.

Per a més informació i inscripcions:

www.agenda.cat/agenda

Correu electrònic: activitatsmetropolitanes@bcn.cat

Telèfon: 93 256 22 20 (de 10 a 13 hores de dilluns a divendres)

Llistat de les activitats. Programació 2024: https://tuit.cat/9ckc9

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles