8.1 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona ha activat un dispositiu de suport a les famílies afectades per l’esfondrament d’un edifici al carrer de Canigó i els garanteix un acompanyament per fer front a la situació

L’Ajuntament de Badalona ha activat un dispositiu de suport a totes les famílies afectades per l’esfondrament d’un edifici al carrer de Canigó, 9 succeït aquest dimarts al matí. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha visitat als veïns de l’edifici en l’espai que l’Ajuntament ha habilitat en el Casal de Gent Gran del Raval, on professional els han atès i els han ofert atenció psicològica. Allà, els ha garantit que l’Ajuntament estarà al seu costat i farà “totes les tasques d’acompanyament necessàries per donar una resposta a la situació sobrevinguda que han patit”. En aquest sentit, l’Ajuntament ha activat recursos habitacionals d’emergència per avui mateix i treballa per reallotjar de manera estable a les persones afectades.

L’edifici esfondrat al carrer de Canigó de Badalona té una estructura de planta baixa més cinc pisos. Un cop rebut l’avís de l’ensorrament del forjat del bloc al voltant de les 10.30 del matí, els Bombers traslladats al lloc dels fets han localitzat als inquilins, que s’han autoevacuat, fora del bloc afectat. Després, juntament amb la Guàrdia Urbana de Badalona i els Mossos d’Esquadra s’ha revisat i s’ha evacuat de manera preventiva els veïns trobats a dins dels vint habitatges de l’edifici número 7 i dels vint habitatges del número 11. En principi aquests veïns podran tornar aquesta mateixa nit als seus pisos, però si no és així l’Ajuntament també ha previst recursos per poder allotjar-los.

Per accedir a l’edifici col·lapsat, els Bombers de la Generalitat han desplegat una autoescala i, juntament amb personal del Grup d’Estructures Col·lapsades (GREC), han localitzat un espai per accedir amb seguretat a l’immoble. Un cop assegurat l’accés, han fet revisió dels pisos de les diverses plantes, han sanejat tota la part que ha col·lapsat i han començat a extreure manualment totes les runes de l’edifici. En aquesta tasca estan treballant amb la màxima celeritat possible 45 efectius dels bombers, ja que, a hores d’ara, encara hi ha tres persones empadronades a l’edifici que no estan localitzades.

L’actualització de les dades de la situació de l’edifici l’han fet en una compareixença conjunta en què han participat el cap de guàrdia de la regió metropolitana Nord dels Bombers de la Generalitat; l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs. Durant la seva intervenció, l’alcalde s’ha mostrat colpit per la tragèdia viscuda avui a Badalona i ha remarcat que “des del primer moment totes les institucions i cossos de seguretat hem treballat de manera molt coordinada per fer front a una situació que exigeix tota la nostra implicació”. “Vull traslladar a tots els veïns afectats i a les seves famílies que l’Ajuntament de Badalona estarà al seu costat, no només avui, sinó durant tot el procés que haurem de dur a terme per solucionar la situació” ha assegurat Garcia Albiol.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles