13.9 C
Badalona
jueves, abril 18, 2024
spot_img

El documental ‘En trànsit’, produït per Badalona Comunicació, finalista dels Premis Zapping en l’apartat de Millor programa de Televisió Local

El documental ‘En trànsit’, produït per Badalona Comunicació, optarà al premi a Millor Programa de Televisió Local en els 29ns Premis Zapping, que atorga l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya. El lliurament del premi al que aspira aquest documental es farà el dimecres 6 de març a Barcelona.

Juntament amb el documental ‘En trànsit’ de Badalona Comunicació, els altres dos finalistes són els programes ‘Sobre rodes, de Canal Terrassa TV, i ‘Terra de pa, de les Televisions Locals de La Xarxa. Serà la Junta Directiva de l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya qui escollirà el programa guanyador del guardó a Millor Programa de Televisió Local. Els Premis Zapping són un reconeixement al millor oci audiovisual de qualitat de 2023.

Un documental colpidor que explica la realitat dels assentaments

La pel·lícula documental ‘En trànsit’ mostra la duresa de la realitat de les persones que malviuen en naus industrials a la recerca d’un món millor. L’incendi del 9 de desembre de 2020 en una nau de Badalona va evidenciar les condicions de precarietat en què fan la seva vida quotidiana desenes de persones en grans ciutats del primer món. A conseqüència de les flames van perdre la vida 5 persones i més d’una trentena en van resultar ferides. La del barri del Gorg de Badalona no és l’única nau de Catalunya reconvertida en llar per a persones, majoritàriament, en situació irregular. Algunes d’aquestes persones porten al país més de 10 anys.

‘En transit’ és una pel·lícula documental produïda per Badalona Comunicació que s’endinsa en la realitat dels assentaments amb la voluntat de conèixer les persones que hi viuen, com s’hi estan, què les ha portat fins a allà i quins són els seus anhels.

El documental, dirigit per Ferran Grao i Núria Rodríguez, amb la producció executiva de Josep Viñeta Balsells, mostra com residents de les naus, supervivents de l’incendi, bombers, educadors socials, sociòlegs i juristes parlen de la complexa realitat d’aquests locals i de quin és el marc legal que regula la política migratòria actual.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles