15.6 C
Badalona
jueves, mayo 2, 2024
spot_img

Badalona disposa des d’avui d’un Grup d’Intervenció Especial Policial (GEIP) de la Guàrdia Urbana 

Aquest vespre ha tingut lloc a la plaça de la Vila l’acte de presentació del nou Grup Especial d’Intervenció Policial (GEIP) de la Guàrdia Urbana de Badalona. La nova unitat de reforç i d’intervenció de la policia local, que pren el relleu de la Unitat Omega, està operativa des d’aquesta mateixa nit. Està dotada amb 18 agents i dos comandaments que es distribueixen en dos torns de dilluns a dijous de 19 a 3 hores i els divendres, dissabtes i les vigílies de festius, des de les 18 fins a les 6 hores. 

En la presentació, l’alcalde Xavier Garcia Albiol ha mostrat el seu convenciment que el nou GEIP ajudarà a donar tranquil·litat als carrers i a les zones de la ciutat a on hi ha més conflictes. “Aquesta unitat ens permetrà fer un salt de qualitat perquè podrem donar una ràpida i eficaç resposta als problemes d’incivisme i de delinqüència que es produeixen, especialment, durant les nits i els caps de setmana”, ha explicat. Garcia Albiol ha reiterat el compromís ferm del seu govern amb la seguretat i ha detallat les properes actuacions que prepara en aquest àmbit. “La nostra feina no s’acaba aquí, avui estem presentant el GEIP i ens agradaria, d’aquí a uns mesos, poder presentar els guàrdies de barri patrullant a peu i anar dotant de més serveis i de més agents de Guàrdia urbana els carrers de la nostra ciutat”, ha manifestat. 

Funcions del Grup Especial d’Intervenció Policial (GEIP) 

Dins de les competències de les policies locals, entre altres funcions, el Grup Especial d’Intervenció Policial (GEIP) es pot desplegar davant situacions de fets delictius o en situacions d’incivisme, especialment quan es donin als espais públics, en zones d’oci o durant concentracions de persones per garantir la convivència veïnal. També està preparat per actuar amb rapidesa i donar suport a les patrulles de la Guàrdia Urbana en casos que sobrepassin la seva capacitat operativa i en emergències, i actuar coordinament amb altres cossos policials en operatius de gran envergadura. A més, també efectuarà dispositius especials de trànsit, realitzarà controls i inspeccions a establiments que originin problemes i farà tasques de policia administrativa. 

L’alcalde ha donat la benvinguda a la nova unitat, que ha format en la plaça de la Vila amb una de les noves furgonetes equipades per al servei, amb la presència del primer tinent d’Alcaldia, Juan Fernández, del regidor de l’Àrea de Seguretat Ciutadana, Juan Manuel Ruiz, dels regidors i regidores del govern i dels màxims comandaments de la policia local, així com de nombrosos veïns i veïnes que han assistit a la presentació. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles