10.5 C
Badalona
jueves, mayo 2, 2024
spot_img

Badalona aprova el pressupost municipal per a l’exercici 2024 amb un augment del 17% 

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat inicialment aquest divendres al matí en sessió extraordinària un pressupost de 223.577.693,20 euros per a l’exercici de l’any 2024, un xifra que suposa un augment del 17% (33 milions d’euros) respecte als comptes de l’exercici 2023. El nou pressupost, que entrarà en vigor el pròxim 1 de gener, s’ha aprovat amb el vot favorable del Grup Municipal del Partit Popular. Els grups del PSC i ERC s’han abstingut i els grups de Badalona En Comú Podem i Guanyem han votat en contra.  

Els comptes per a l’any 2024 inclouen un increment de recursos per sobre de l’IPC en totes les àrees de l’Ajuntament. Entre els augments més destacats, entre altres, es situen els àmbits de seguretat (+83%), polítiques socials (+15%), promoció econòmica (+16%), esports (+79%), cultura (+26%), participació (+37%), manteniment d’edificis (+10%), via pública (+16%) i els recursos humans (+24%). 

L’increment en l’apartat de despeses de personal servirà per cobrir 110 places públiques que ja estan creades, però que actualment no estan ocupades i que no tenien una dotació econòmica per ser proveïdes. Aquest fet permetrà millorar els serveis que s’ofereixen als ciutadans i augmentar l’eficàcia i eficiència de l’administració municipal. L’augment en els recursos humans també inclou la dotació del personal necessari per al funcionament òptim de la regidora contra les okupacions i l’establiment d’un pla de carrera professional i de retribució per objectius d’eficiència per als treballadors municipals. 

A banda del pressupost aprovat aquest divendres, el Govern municipal té previst presentar durant les primeres setmanes de l’any un annex amb totes les inversions plantejades per a l’any 2024, que inclourà reforma de carrers i edificis municipals, la construcció d’habitatge públic i la construcció de noves infraestructures per a la ciutat. 

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que “gràcies a l’estabilitat institucional i política que els veïns han escollit, per primer cop en tretze anys el nou pressupost entrarà en vigor l’1 de gener”. Garcia Albiol s’ha mostrat satisfet pel pressupost aprovat i ha assenyalat que “l’increment de 33 milions que inclouen els nous comptes és el més gran que s’ha fet a l’Ajuntament de Badalona en els últims 25 anys i ens permetrà millorar la neteja, la seguretat i l’estat dels equipaments públics de la nostra ciutat”.  

Increment d’un 7% en el sou dels agents de Guàrdia Urbana  

Durant la sessió plenària extraordinària d’aquest divendres 1 de desembre també s’ha aprovat incrementar un 7% els sous dels agents del cos de la Guàrdia Urbana de Badalona. Aquest augment salarial es produeix gràcies als acords que es van consensuar en la Mesa General de Negociació amb els sindicats. El dictamen s’ha aprovat amb el vot favorable dels grups del Partit Popular i el PSC. Els grups d’ERC, BeCP i Guanyem s’han abstingut. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles