25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

Sessió divulgativa a l’Escola del Mar de la biodiversitat marina observada durant les activitats d’Esnòrquel a Badalona 

Aquest dijous 30 de novembre tindrà lloc a l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona, a partir de les 19 hores, una sessió divulgativa sobre la biodiversitat marina i un balanç de les activitats d’esnòrquel que es van fer aquest estiu. D’aquesta manera, i amb el lema “Veniu a conèixer la biodiversitat marina que hem observat aquest estiu”, es comentaran les espècies observades i més habituals del nostre litoral i es podran veure les fotografies fetes pels participants. 

Cal recordar que la immersió lleugera o esnòrquel és la pràctica de nedar a la superfície de l’aigua amb una màscara subaquàtica i un tub i, generalment, amb aletes. “Esnòrquel a Badalona” és una activitat de coneixement i observació ambiental, promoguda per l’Ajuntament, dirigida a donar a conèixer la biodiversitat del fons marí que es va desenvolupar durant deu sessions els caps de setmana entre els mesos de juliol i setembre a diferents platges de Badalona. Hi van participar un total de 198 persones, la majoria famílies badalonines. 

Durant les sortides d’esnòrquel, totes les espècies queden enregistrades en les càmeres que porten els participants, material que després serveix per a fer estudis de ciències i sensibilitzar la ciutadania de la importància de conèixer i protegir aquests indrets del litoral urbà per tal de preservar la seva riquesa natural. 

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, ha manifestat que: “la platja i el mar són, durant els mesos d’estiu, l’espai de lleure més freqüentat a Badalona, però també és un espai natural que val la pena conèixer i donar a conèixer. La biodiversitat marina és el millor indicador de la bona salut del nostre litoral i, alhora, constitueix un atractiu que fa encara més valuós i interessant el fet de banyar-se i capbussar-se a les nostres platges. Una molt bona manera de donar a conèixer aquest patrimoni natural i respectar-lo és fent activitats com l’esnòrquel a Badalona». 

La sessió divulgativa és gratuïta i només limitada a l’aforament de la sala. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles