24.1 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, acorden actuar immediatament per resoldre les necessitats del barri de Sant Roc

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, s’han reunit aquest migdia a la seu del Departament per analitzar la situació i les necessitats del barri badaloní de Sant Roc. A la trobada també hi ha participat la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Impuls Econòmic i de Ciutat, Treball, Cultura, Ciutadania i Govern de l’Ajuntament de Badalona, Cristina Agüera, el secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós, i el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Xavier Godàs.

Recuperació del Consorci Badalona Sud com a eina de coordinació entre l’Ajuntament i les diferents conselleries

L’alcalde de Badalona ha assenyalat que “amb el conseller hem coincidit que cal frenar la dissolució del Consorci Badalona Sud –acordada fa dos anys- per replantejar-lo i donar-li una dimensió diferent que permeti una implicació més gran de les administracions públiques per oferir solucions integrals i transversals a la zona sud de Badalona, abordant de manera transversal els problemes socials, d’educació, d’habitatge i de seguretat”. Necessitem la recuperació del Consorci Badalona Sud “com a òrgan de consens que gestioni l’actuació conjunta de l’Ajuntament i les diferents conselleries”, ha conclòs l’alcalde.

D’altra banda, Xavier Garcia Albiol ha assegurat que “assumeixo el compromís que l’Ajuntament posarà en marxa un Pla de barris, especialment a la zona que fan frontera amb Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet, per dotar-lo d’inversió i millores que complementin les actuacions del Consorci”.

Actuacions immediates

L’alcalde ha destacat que “hem trobat una bona predisposició de la Generalitat per atendre les necessitats que té la ciutat de Badalona i especialment el barri de Sant Roc i el seu entorn”. Hem acordat, ha afegit l’alcalde, actuar immediatament per a fer front a les agressions sexuals protagonitzades per menors d’edat, “que són fets puntuals, però molt greus i que provoquen una lògica alarma entre la ciutadania”. En aquest sentit, ha avançat que “es treballarà des d’ara mateix a nivell polític i tècnic a l’àmbit social, que es complementaran amb actuacions urgents d’educació, territori i habitatge, urbanisme i seguretat”. Tant el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, com l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, han coincidit a valorar la reunió de “cordial i profitosa” i en treballar la fórmula de “més accions comunitària per a reduir les desigualtats”. El conseller també s’ha compromès que la Generalitat estendrà a Badalona programes pilot com el Barnahaus, d’acompanyament a menors víctimes de violència sexual, o desplegar el projecte pilot d’inclusió residencial (bloc a bloc) als barris de Sant Roc i Artigues per a la millora dels espais comuns i de les relacions de convivència.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles