25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

La Flama del Canigó arribarà el 23 de juny a Badalona 

La Flama del Canigó arribarà a Badalona el pròxim divendres 23 de juny. A les 18 hores al passeig de la Rambla, a l’altura del monument a Roca i Pi, començarà la cercavila que recorrerà el carrer de la Mercè, de Sant Pere, del Carme i de Francesc Layret, fins a arribar a la plaça de la Vila. 

A les 19 hores tindrà lloc la Rebuda de la Flama del Canigó a la plaça de la Vila amb la lectura del Manifest. A l’acte hi haurà lluïment de balls i s’encendrà el peveter amb la Flama del Canigó. 

L’arribada de la Flama del Canigó “La Flama, el foc de la llengua” està organitzada per Òmnium amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona i la participació de Ball de Miquelets, Bufons del Foc, Colla Xica Ballde Diables de Badalona, Ball de Diables de Badalona, drac Fumera, drac El Petit, els dragolins Xarop, Pomada i Xeringueta, la Mulassa, els gegants Follet, Dimonieta, Baró de Godmar i Duquessa Maria Assumpta, Típic Ball de Bastons de Canyet, balls de l’Esbart Sant Jordi, Catifaires de Badalona, Campaners de Badalona i entitat pregonera d’aquest any amb la flama. 

Festa ancestral 

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles