25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

La gent gran que pateix solitud no desitjada i els problemes de salut mental són els temes estrella del diagnòstic de salut comunitària del CAP Martí i Julià de BSA

El CAP Martí i Julià de Badalona Serveis Assistencials (BSA) ha celebrat la Jornada de Priorització “Escollir el millor per la nostra salut” amb l’objectiu de seleccionar les accions futures a emprendre per assolir un entorn més saludable.

Es crearan dues taules que aglutinin els projectes de millora per abordar les problemàtiques prioritzades

La jornada de priorització celebrada el passat 23 de maig al CAP Martí i Julià de BSA amb el suport de l’Ajuntament de Badalona, va comptar amb la participació d’una trentena depersones. Fruit de la dinàmica participativa i amb l’objectiu dedetectar, analitzar i millorar les necessitats en salut i benestar del veïnat dels barris de Casagemes, Canyadó i Manresà, s’han seleccionat com a prioritaris dos temes concrets: la solitud no desitjada de la gent gran i la salut mental.

Aquesta jornada arriba després del període de recollida d’opinió del projecte de salut comunitària que es va iniciar al CAP l’any 2019 i que a causa de la pandèmia va haver de posposar-se. Segueix l’exemple d’altres centres d’atenció primària de l’organització com el Consultori Local de Tiana, el CAP Progrés Raval o el CAP Nova Lloreda. De fet, l’any 2015 va ser el CAP Nova Lloreda el centre de BSA escollit com a pioner pel programa “COMSalut. Comunitat i salut”, impulsat pel Departament de Salut, per potenciar les actuacions de salut comunitària, amb la participació de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Ajuntament de Badalona.

En el marc d’aquest programa, el CAP Martí i Julià ha realitzat un diagnòstic dels problemes de salut en els tres barris als que dona servei. La metodologia utilitzada combina l’anàlisi d’indicadors a nivell socialdemogràfic, de salut, etc i, d’altra banda, la participació ciutadana per recollir l’opinió i establir quins dels problemes detectats cal abordar de forma prioritària.

Actualment i fruit d’aquesta iniciativa, es crearan dues taules formades per entitats i proveïdors de serveis per treballar la solitud no volguda i la salut mental per tal de coordinar les intervencions des d’una perspectiva comunitària.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles