21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

Més d’11.000 persones ateses al Barcelonès Nord per Creu Roja

La soledat no volguda de la Gent Gran continua sent una realitat social cada cop més usual entre la població major de 65 anys. Al llarg de l’any 2022, un total de 738 persones han participat en algun dels programes d’acompanyament i atenció a la dependència, entre ells la Xarxa social per a Gent Gran Enred@’t on realitzen activitats grupals lúdiques, sortides i xerrades, o el Programa Salut Constant, on a través de tallers de gimnàstica i moviment es promociona un envelliment saludable. La teleassistència continua també sent el servei per a Gent Gran de la institució més sol·licitat.
Pel que fa a l’atenció urgent de necessitats bàsiques, com l’entrega d’aliments i material d’higiene, el número de famílies ateses al llarg de l’any s’ha mantingut a l’alça, tendència dels darrers 3 anys, arribant a les 978 famílies ateses a Santa Coloma de Gramenet, o a les 489 famílies a Sant Adrià del Besòs a través dels Programes Municipals d’Aliments, en coordinació amb els Serveis Socials.
Un altre dels projectes que any rere any acull més peticions de suport és el de millora socioambiental i vulnerabilitat energètica, que en total ha donat suport a 76 persones en temes vinculats a millorar l’eficiència energètica de les llars i a resoldre dubtes sobre les factures dels subministraments, entre d’altres aspectes de vulnerabilitat energètica.


Orientació i acompanyament laboral
Des dels programes d’ocupació, on s’han atès 384 persones, s’ha continuat oferint orientació laboral individualitzada i grupal, així com formacions en àmbits concrets per apropar les persones ateses al món laboral amb un 60% d’insercions aconseguides.
Com a novetat, al novembre de 2022 es va engegar el Club de Feina, que en el seu primer mes i mig de funcionament, va atendre 28 persones. Es tracta d’un espai obert a tothom que estigui en cerca activa de feina (tinguin o no el permís de treball), on les persones poden venir a resoldre dubtes sobre temes laborals, realitzar píndoles formatives o, simplement, fer ús dels ordinadors i connexió a internet per a temes relacionats amb la recerca laboral.


Altres dades d’interès
Al llarg de 2022, la tasca de prevenció i promoció de la salut ha continuat com una de les línies estratègiques de la institució. En el cas del Barcelonès Nord, a través de programes com el de Salut i Dona, amb un total de 180 participants, així com a través de xerrades i tallers de sensibilització en centres educatius i de forma transversal amb els participants dels diferents projectes del Barcelonès Nord.
Entre els projectes d’atenció a la infància vulnerable, al llarg de 2022 han continuat els projectes de suport educatius com el d’èxit Escolar, a Santa Coloma, amb 58 infants atesos, o Infància Hospitalitzada, a Can Ruti, amb 793 infants que han participat en les activitats i acompanyaments a la planta de pediatria. Com a novetat, al 2022 s’ha desenvolupat el projecte “Alzando la Voz”, que ofereix suport psicològic per a infants víctimes de violència de gènere, i que aquest any es torna a desenvolupar. En total 11 infants hi van participar.


El voluntariat, indispensable a la Creu Roja
La base per poder seguir desenvolupant tots aquests i altres projectes, és el voluntariat amb la seva implicació en el dia a dia de l’entitat. Un total de 410 persones voluntàries han participat en la tasca de la Creu Roja al Barcelonès Nord al llarg de 2022.
També cal destacar el suport de la ciutadania i de les entitats i empreses sòcies dels municipis, que any rere any continuen donant suport a la institució.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles