21.1 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

La platja de la Marina de Badalona obté per primera vegada el reconeixement de Bandera Blava  

La platja de la Marina de Badalona, ubicada al costat del port de la ciutat i oberta al públic des de fa tres anys, ha obtingut per primera vegada el reconeixement de Bandera Blava que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE). La platja dels Pescadors i la platja del Coco, en el tram comprès entra aquesta platja i l’avinguda d’en Martí Pujol, també han rebut el guardó de Bandera Blava.

El distintiu Bandera Blava és un reconeixement mundial que reflecteix que les platges amb aquesta bandera compleixen amb els criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposen d’informació i de gestió ambiental adequada. En concret, entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l’obligatorietat de disposar d’informació actualitzada de la qualitat de l’aigua de bany, portar a terme activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que les platges estiguin adaptades per a les persones amb diversitat funcional, entre d’altres.

Per altra banda, l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona i l’Escola de Natura Angeleta Ferrer, ubicada a la masia de Can Miravitges, també s’han tornat enguany a convertir en Centre Bandera Blava com a equipaments oberts al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d’ecosistemes marins i activitats de difusió ambiental a la ciutadania en general.

A més, el port de Badalona ha renovat el distintiu de Bandera Blava, un guardó que s’atorga als ports que compleixen uns estàndards de bones pràctiques i informació ambiental, legalitat i bon manteniment de les instal·lacions i temes de seguretat. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles