14.4 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

Primers actes de les Festes de Maig de Badalona 2023 

Amb la plantada aquest cap de setmana del Dimoni “Sense fum!” a la platja dels Pescadors, on lluirà des del dilluns 1 de maig fins a la seva Cremada el dia 10 de maig, durant la nit de Sant Anastasi, Badalona comença a gaudir dels primers actes de les Festes de Maig 2023.

La figura del dimoni d’enguany, inspirada en la contaminació dels fums dels vehicles, ha estat dissenyada per Àgata Gil, llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i graduada superior en Il·lustració i en Gràfica Publicitària a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona. La construcció i el muntatge del Dimoni és obra de l’artista Ramon de los Heros.

Abans de la plantada del Dimoni a la platja dels Pescadors, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Anna Maria Lara, han fet avui l’habitual visita al taller on s’està donant els últims retocs en la construcció del Dimoni. Durant la visita han mantingut una trobada amb la dissenyadora i el constructor, els quals han explicat els detalls del procés de construcció d’aquesta figura de fusta de 14 metres d’altura, dividida en diverses peces, que divendres es transportaran fins a la platja per al seu assemblatge definitiu.

Assaig obert

Els entremesos de les Festes de Maig faran un assaig obert a la plaça de la Vila aquest divendres 28 d’abril a les 20 hores. Amb l’acompanyament musical a càrrec de l’Aula de Música Tradicional de l’EMMB, prepararan els balls de les Festes.

Ofrena a les monges clarisses

Dissabte 29 d’abril, a les 18 hores, tindrà lloc la tradicional ofrena d’una cistella d’ous a les monges clarisses. La confraria de Sant Anastasi, amb la participació de balls, un cop beneïda la cistella d’ous a l’església de Santa Maria, es dirigeix al convent de les monges clarisses de la Divina Providència. Recorregut: carrers del Temple, de Via Augusta, de Sant Anastasi, de Francesc Layret i d’Arnús.

Presentació de la restauració del nou Drac Trempat

Per commemorar el seu 40è aniversari, Badalona Bèsties de Foc presentarà diumenge 30 d’abril a les 19 hores, a la planta baixa de la Casa de la Vila, la restauració del nou Drac Trempat. A càrrec de Badalona Bèsties de Foc, s’exposarà la figura i es farà una explicació dels canvis que s’hi han fet i del significat de la recuperació d’aquest element de bestiari a Badalona.

Estrena del nou vestuari i imatge dels gegants Anastasi i Maria

Diumenge 30 d’abril, a les 21 hores a la plaça de la Vila, els gegants vells de Badalona, Anastasi i Maria celebraran el seu 165è aniversari amb una imatge renovada. Han estat restaurats i, després de vint-i-tres anys portant el

mateix vestit, estrenaran un nou vestuari que evoca els seus orígens, de conseller barroc, l’Anastasi, i de dama vuitcentista, la Maria.

Els gegants faran la seva aparició al so de la nova marxa, estrenada per a l’ocasió, dels gegants de Badalona, obra del badaloní Adrià Abellán. No faltarà el seu ball més emblemàtic, La Coqueta, i recuperaran excepcionalment el Ball del 150è aniversari, una composició creada expressament per als gegants durant el seu aniversari, l’any 2008. En acabar l’espectacle es farà una petita cercavila pels carrers de Badalona.

Recorregut: carrers de Mar, de Canonge Baranera, del Carme, de Francesc Layret i plaça de la Vila.

Mostra d’imatgeria festiva de ciutat

Des del dissabte 29 d’abril i fins al 14 de maig a la planta baixa de la Casa de la Vila la ciutadania podrà gaudir d’una mostra de la imatgeria festiva de la ciutat.

Horaris de visita:

De dilluns a divendres, de 10 a 13 hores i de 15 a 20 h.

Dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.

Més informació a: https://agendacultural.badalona.cat/

Continua la mostra Forjadors de la Festa al Centre Cultural El Carme

Fins al 27 de maig es pot visitar a la sala Josep Ucles del Centre Cultural El Carme (carrer de Francesc Layret 78-82) l’exposició Forjadors de la Festa centrada en el ritual al voltant de les Festes de Maig que honoren Sant Anastasi, copatró de Badalona. Repassa l’origen de la devoció al Sant a Badalona i dels inicis de la Cremada del Dimoni, així com la seqüència d’actes i entremesos que l’acompanyen la Nit de Sant Anastasi.

Horaris de visita

De dilluns a divendres, de 16.30 a 20 hores.

Dissabtes, d’11 a 13.30 hores.

El Joc de Badalona

Per obrir boca als actes de les Festes de Maig, des d’aquesta setmana ja es pot la inscripció del El Joc de Badalona, que tindrà lloc del 8 al 28 de maig un joc en línia que posa a prova els coneixements dels badalonins i badalonines sobre la seva ciutat amb la formulació de preguntes al web del joc: https://www.eljocdebadalona.cat/

La participació és gratuïta i es poden guanyar grans premis.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles