21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

Badalona celebra la primera edició de la Fira de Ciència al carrer amb una mirada STEAM  

Amb l’objectiu d’engegar una proposta de caràcter científic- tecnològic que incentivi als més joves, neix la Fira de la Ciència al carrer d’ESO amb mirada STEAM, una proposta educativa que apropa la ciència a diferents centres badalonins. 

El pròxim 26 d’abril, de 9.45 a 12 hores, la Rambla s’omplirà de paradetes i estands d’alumnes d’ESO que mostraran a companys i a alumnes de primària diferents projectes de recerca i investigació així com el resultat de les seves experiències. Els treballs giraran entorn d’aspectes tan importants com el coneixement del medi natural, el canvi climàtic, la preservació de la flora i la fauna, l’alimentació o l’univers. La Fira estarà ubicada al costat de l’Escola del Mar. 

Cal remarcar que el terme STEAM és un acrònim provinent de l’anglès que fa referència a la Ciència (S), la Tecnologia (T), l’Enginyeria (E), l’Art (A) i les Matemàtiques (M). Amb la unió d’aquestes cinc disciplines, es pretenen generar un enfocament global i transversal al voltant de diferents situacions per tal de cercar solucions crítiques i creatives entre els alumnes. 

En aquest esdeveniment científic participaran vuit centres badalonins: Arrels Esperança, Badalona VII, Enric Borràs, Garbí Pere Vergés, La Llauna, La Riera, Llibertat, i Maregassa. A més a més, també hi participen aquestes entitats i serveis: BDN Lab, Escola de Natura Angeleta Ferrer, Escola del Mar-Centre d’Estudis Marins, Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona; i Programa STEAMcat del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. 

La primera Fira de Ciència al carrer d’ESO amb mirada STEAM forma part i completa, des d’I3 a 2n de batxillerat, les activitats que s’organitzen a la ciutat en aquest àmbit, com són el Congrés de Ciència d’Educació Infantil i Primària i les Jornades Científiques de Batxillerat de Badalona. Aquesta primera Fira està organitzada també per l’Escola de Natura Angeleta Ferrer i l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins, de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat; pel Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona; i pel Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles