25.4 C
Badalona
miércoles, julio 17, 2024
spot_img

El Servei Odontològic per a Pacients Socials (SOPS) d’Acollida i Esperança compleix 25 anys en funcionament

Aquesta setmana el SOPS ha complert 25 anys en funcionament. 25 anys des d’aquell llunyà 8 d’abril de 1998 en què es van atendre els primers 5 pacients que eren 5 homes que vivien a Can Banús.

La necessitat d’obrir un servei d’aquestes característiques per la Fundació Acollida i Esperança va anar molt lligada a la realitat de les persones que atenia l’entitat a finals de la dècada dels 90: homes, amb diagnòstic de VIH, sense recursos, molts d’ells amb llargs consums de drogues i amb cap mena de cura ni higiene de les dents. En aquell moment, quan es començava a treballar el procés de recuperació i autonomia de les persones, va ser molt important poder tenir accés a una atenció de salut bucodental per millorar la seva imatge, la seva autoestima, la seva salut i alimentació i també la seva seguretat, per exemple, per anar a fer una entrevista de feina.

Així doncs, el que va ser concebut com un servei especialitzat només per a pacients amb sida al llarg d’aquests 25 anys s’ha adaptat per donar resposta a una realitat, la manca d’atenció bucodental accessible i universal per a les persones amb pocs recursos.

L’any 2022, el servei odontològic per a pacients socials ha atès 630 persones. Una xifra que és de les més altes de tota la seva història i que demostra l’impacte i la necessitat social del servei i la transformació de la salut bucodental dels pacients que atén. Només des de 2008, el SOPS ha atès més de 6.200 persones vulnerables i sense recursos econòmics o amb molt pocs principalment de Badalona i l’àrea metropolitana.

Sobre els SOPS

El SOPS ofereix atenció bucodental bàsica a persones en situació d’emergència social i amb seguiment per part de treballadors socials: neteja, obturació (“empaste”), pròtesis, fèrula de descàrrega.

Els seus objectius són l’assistència odontològica bàsica als usuaris del servei per ajudar-los a millorar l’estat general de salut; la implicació i la motivació en l’atenció personal de la boca i en l’adquisició d’hàbits d’higiene; i la contribució als processos d’inserció social i de millora de la convivència social i relacional de les persones ateses.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles