14 C
Badalona
sábado, abril 20, 2024
spot_img

El Festival Blues & Ritmes de Badalona estrena aquesta edició un concert pensat per a gaudir en família 

Aquest cap de setmana comença una nova edició del festival Blues & Ritmes de Badalona, que presenta aquest any, del 25 de març a l’1 d’abril, quatre concerts al Teatre Margarida Xirgu amb els ingredients de sempre: màxima exigència artística i propostes singulars difícils de veure als escenaris catalans. 

L’edició d’enguany del festival arriba amb una gran novetat, l’estrena d’un nou format de concert familiar perquè les noves generacions comencin a conèixer tot el ventall de músiques del món que ofereix el Blues & Ritmes. La jove banda de gòspel novaiorquesa The Harlem Gospel Travelers serà l’encarregada de crear l’atmosfera ideal perquè tota la família gaudeixi ballant, cantant i picant de mans la tarda d’aquest diumenge 26 de març a les 18 hores. Per ambientar l’actuació, s’adaptarà l’espai i es crearan diverses accions i activitats per tal que grans i petits puguin gaudir al màxim d’aquesta nova proposta. 

Abans del concert de diumenge, sis anys després del seu debut al Blues & Ritmes, el texà Alejandro Escovedo obrirà el festival aquest dissabte 25 de març a les 20 hores amb un concert a peu dret al Teatre Margarida Xirgu. L’artista no vindrà pas amb la idea de presentar cap nou disc, sinó d’oferir, per primera vegada a Europa i en rigorosa exclusiva per al festival, un espectacle íntegrament dedicat a les cançons d’Ian Hunter, eminència del rock britànic. Per aquest homenatge, l’artista es farà acompanyar del grup de músics amb qui ha estat girant i gravant discos durant el nou mil·lenni: la totpoderosa Rant Band. 

El festival continuarà divendres 31 de març a les 20 hores amb l’actuació dels germans Kitty, Daisy & Lewis, una barreja explosiva de rockabilly, swing, blues, country i rock & roll. Amb aquesta actuació els britànics faran finalment l’esperat concert que el març del 2020 la pandèmia va frustrar. 

Dissabte 1 d’abril a les 20 hores es clourà el festival amb North Mississippi Allstars Duo, el tàndem format pels germans Dickinson que venen a presentar el seu tretzè treball Set Sail, nominat als Grammy 2023 com a millor disc de blues contemporani. 

Blues & Ritmes 

El Blues & Ritmes va ser un dels primers festivals de la península a programar blues i músiques del món. Eclèctic per definició, el festival dona cabuda a tota mena d’estils, des del soul al blues, passant per l’anomenada world music, amb una atenció a les músiques d’arrels i les sonoritats afroamericanes. Amb una llunyana primera edició, l’estiu del 1989 al Parc de Can Solei, i amb el Teatre Zorrilla -i, més tard, el Principal, ara Margarida Xirgu- com a seus del festival des de fa vint anys, el Blues & Ritmes ha brindat un munt de nits memorables (Albert King, George Clinton, Booker T & The Mgs, Rosanne Cash, Randy Newman) als melòmans més exigents de la ciutat i als que, any rere any, ens visiten de la resta de Catalunya i, fins i tot, de més enllà. 

Consulteu aquí el programa del festival. 

Entrades 

Les entrades dels concerts estan a la venda a través de la pàgina web del Teatre Zorrilla – Centre d’Arts Escèniques de Badalona. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles