16.4 C
Badalona
viernes, abril 26, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona col·labora amb el Museu de Ciències Naturals en la realització d’un estudi sobre l’expansió de la cotorra argentina 

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona realitzarà durant aquest mes de febrer a diversos parcs de Badalona un estudi sobre la propagació de la cotorra argentina, Myiopsitta monachus. Aquesta tasca forma part del treball que està duent a terme el grup de recerca d’Ecologia Evolutiva del Museu de Ciències Naturals de Barcelona en col·laboració amb la Universitat de Sheffield (Anglaterra), en el marc de la tesi doctoral de Natalia Borray. L’estudi pretén reconstruir la història d’invasió de la cotorra a Catalunya i, a partir de dades d’ADN, determinar si hi ha hagut diverses colonitzacions independents.  

La investigació permetrà addicionalment saber si la morfologia i el comportament de les cotorres va canviant a mesura que s’allunyen de la ciutat de Barcelona, el principal centre de dispersió, ja que es creu que la capacitat invasora de l’espècie va augmentant de generació en generació i a mesura que s’allunya de la capital catalana. L’estudi també servirà per fer el seguiment del nombre d’aus que formen la colònia i per predir com anirà evolucionant aquesta població. 

El seguiment es farà a parcs de diferents municipis catalans prenent mostres de sang, mesurant i observat les aus. El mostreig es realitzarà de nit. Una vegada obtingudes aquestes dades, les cotorres tornaran a ser posades en llibertat. En total es realitzarà un mostreig en 30 exemplars. 

La cotorra argentina, nadiua de Sud Amèrica, ha envaït reeixidament diverses àrees en diferents parts del món. El primer registre d’una cotorra lliure a Europa data de 1975 a Barcelona i des de llavors, la població no ha parat de créixer, tant en nombre d’aus com en extensió de l’àrea ocupada. 

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal, Rosa Trenado, ha explicat que “per a Badalona serà molt beneficiós participar en aquest estudi, ja que aportarà dades que avui dia són desconegudes sobre aquesta espècie que en els últims anys ha crescut de manera desmesurada en el nostre municipi”. La regidora ha remarcat que “des de l’Ajuntament col·laborem amb el procés per verificar que es porta a terme tenint la màxima cura i respectant el benestar animal” 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles