18.3 C
Badalona
viernes, abril 19, 2024
spot_img

Badalona presenta aquest dissabte la programació de Reis amb un concert d’El Pot Petit a la plaça del President Tarradellas  

Aquest dissabte 17 de desembre a les 18 hores, la plaça del President Tarradellas acollirà la presentació de les activitats programades per Reis a Badalona. L’acte comptarà amb l’actuació del grup de música dedicat a la creació i producció artística per a públic familiar El Pot Petit, que oferirà una actuació emmarcada en la gira Vull cantar i vull ballar. Amb motiu del concert i el muntatge i desmuntatge de l’escenari  l’avinguda Alfons XIII romandrà tallada al trànsit en el tram comprès entre els carrers Pau Claris i Ponent des de les 6.30 fins a les 22 hores. 

La campanya de Reis a Badalona d’enguany permetrà als més petits tornar a gaudir del ja tradicional Campament Reial, que canvia la seva ubicació i es trasllada al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús, o la Fàbrica de Joguines dels Turnemis, que els dies 2, 3 i 4 de gener s’instal·larà a la Nau 3 – Escorxador. També podran visitar novament el vaixell i les cabines dels Reis d’Orient i participar en les activitats que es faran al moll i a la plaça de la Capitania del Port de Badalona. Les entrades per al Campament Reial i  la Fàbrica de Joguines estaran disponibles partir del dilluns 19 de desembre al web i l’aplicació mòbil de l’Agenda Cultural Badalona. Per resoldre qualsevol dubte sobre aquestes activitats s’ha habilitat el telèfon de suport 681 341 645.  

Per preparar la rebuda a Ses Majestats, durant les darreres setmanes de desembre i la primera de gener es faran a les biblioteques municipals tallers de fanalets i narracions teatralitzades del conte El fanalet d’en Tasi. També s’instal·laran arreu de la ciutat Bústies Reials per poder deixar les cartes dirigides als Reis d’Orient.  

Finalment, el dia 5 de gener a les 16.30 hores, Ses Majestats arribaran al port a bord del vaixell Ciutat de Badalona, on l’alcalde els lliurarà el pa, la sal i la clau per a què puguin entrar a totes les llars de la ciutat. Posteriorment, recorreran la ciutat en la tradicional Cavalcada acompanyats de les seves comparses, la carrossa Carbonera i les desitjades carrosses dolces. Tota la comitiva estarà dinamitzada pels emblemàtics Turnemis, encarregats d’ajudar als Reis. Enguany la Cavalcada canvia el seu recorregut i finalitzarà al carrer Sant Bru.  

Podeu consultar tots els horaris i detalls de la programació de Reis a Badalona en el web municipal i l’Agenda Cultural Badalona.  

Nadal inclusiu i amb espais amigables 

L’Ajuntament de Badalona aposta per l’organització d’uns actes de Nadal inclusius, que permetin gaudir a la ciutadania, i de manera específica als infants, en igualtat de condicions i sense discriminacions. Per aquest motiu, es reserven aparcament per a persones amb mobilitat reduïda en diverses ubicacions on es fan les activitats i hi haurà accés preferent sense cua al Campament Reial i a la Fàbrica de Joguines per a infants amb diversitat funcional, discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental. A més, com a novetat d’enguany, en certes franges horàries, es reservarà un espai amigable amb reducció d’estímuls de so i llum, i sense aglomeracions ni sense llançament de caramels al Campament Reial i a la Fàbrica de Joguines. També es reservarà un espai d’aquestes característiques durant la Cavalcada de Reis en el tram del carrer Sant Bru comprès entre el carrer de Martí i Julià i la Riera de Canyadó.  

La regidora de Cultura i Mobilitat, Anna Maria Lara, ha explicat que «aquest Nadal fem un pas més per a la inclusió i integració de tots els infants en els actes principals com el Campament, la Fàbrica de Joguines, l’arribada dels Reis d’Orient i la tradicional Cavalcada perquè l’accessibilitat i l’adaptació facin que tothom pugui participar i gaudir de la màgia i la il·lusió d’aquestes dates» 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles