21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

Badalona esdevindrà Ciutat de Via Ràpida en la detecció i tractament de la Sida 

Avui dijous 1 de desembre, Dia mundial de la Sida, l’Ajuntament de Badalona manifesta la seva voluntat d’adherir-se a l’associació FAST-TRACK Cities, associació mundial integrada per ciutats i municipis que configura una xarxa de treball internacional amb un full de ruta definit per a donar una resposta accelerada al VIH, ITS i temes de salut sexual. L’objectiu d’aquesta associació és aconseguir assolir l’horitzó 95-95-95-95 per a l’any 2030, que consisteix en el fet que: 

  • 95% de les persones amb el VIH coneguin el seu estat serològic 
  • 95% dels qui estiguin diagnosticats segueixin un tractament adequat de manera continuada 
  • 95% de les persones en tractament aconsegueixin suprimir la càrrega viral, perquè es mantinguin sanes i es redueixi el risc de transmissió del VIH 
  • 95% de les persones amb VIH gaudeixin de qualitat de vida i visquin zero estigmes i discriminació 

    Per donar suport a aquesta iniciativa, la ciutat de Badalona compta amb suport del hub de Can Ruti, on hi ha dos dels principals centres investigadors en VIH a Catalunya, el CEEISCAT (Centre d’estudis epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya) i l’Irsicaixa (Institut de Recerca de la Sida). Aquesta adhesió també potenciarà la col·laboració en la realització d’estudis poblacionals i en actuacions orientades a la prevenció de les infeccions de transmissió sexual a la nostra ciutat. 
    Enguany, l’Ajuntament de Badalona també es suma al manifest conjunt promogut per la Federació de Municipis amb el lema “ZERO ESTIGMA – ZERO VIH”, apel·lant a la consciència col·lectiva per tal de posar fi a les situacions d’estigma i discriminació que pateixen les persones amb VIH. En aquest sentit, és imprescindible recordar que només el foment del respecte a la diversitat, d’una educació integral i de la inclusió de totes les persones en una societat lliure de prejudicis ens farà avançar cap al futur que tots i totes desitgem, un futur sense VIH. 
    La 4a tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit de Territori, Habitatge, Esports i Salut de l’Ajuntament de Badalona, Teresa González, ha assenyalat que “com a societat hem avançat molt els darrers anys, però aquesta data ens tornar a recordar i a conscienciar-nos una vegada més que és a les nostres mans acabar amb l’estigma associat al VIH i construir una societat plena en drets i llibertats”. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles