9.6 C
Badalona
viernes, abril 19, 2024
spot_img

Badalona compta amb una nova unitat de la Guàrdia Urbana per prevenir, detectar i actuar en casos d’ocupació il·legal d’immobles 

Aquest dimecres s’ha presentat la nova Unitat Domus de la Guàrdia Urbana de Badalona, una unitat específica integrada per 8 agents, per prevenir, detectar i actuar en casos d’ocupació il·legal d’immobles.  

Entre les seves funcions, la nova Unitat Domus s’encarregarà d’intervenir en aquelles ocupacions que es coneguin per posar-les en coneixement del jutjat. Els agents estaran en contacte permanent amb la ciutadania i amb els propietaris dels pisos, així com amb grans tenidors i fons immobiliaris. Així mateix, també prestarà assessorament a les persones que pateixin directament o indirecta les conseqüències de l’ocupació. 

Operaran de manera coordinada amb els departaments municipals amb responsabilitats en aquesta matèria com ara Serveis Socials, Convivència, Urbanisme i Estadística per tal de prestar un servei integral, i també amb altres institucions i cossos policials com Mossos d’Esquadra. 

Telèfon exclusiu per atendre casos d’ocupació 

Una altra novetat destacada que es posa en marxa relacionada amb l’ocupació il·legal d’immobles a Badalona és que s’ha habilitat un número de telèfon exclusiu al servei de la ciutadania: 617 396 669. Aquest telèfon ja ha entrat en servei i està atès directament per agents de la Guàrdia Urbana. 

La presentació de la nova Unitat Domus realitzada aquest dimecres a la Comissaria de la Guàrdia Urbana ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro; del sisè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Govern i Seguretat Ciutadana, Christian Carneado, i del superintendent de la Guàrdia Urbana de Badalona, Conrado Fernández. 

Rubén Guijarro ha recordat que, segons dades del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, a Badalona hi va haver l’any 2021 un total de 577 denúncies per ocupació d’habitatges, sent la segona ciutat de Catalunya amb un número més elevat, només per darrere de Barcelona. Per això, ha afegit l’alcalde, “amb aquesta unitat especialitzada, que treballa en coordinació permanent amb la resta d’àrees de l’Ajuntament, disposem d’una eina per prevenir, detectar i intervenir davant d’ocupacions il·legals, sobretot en aquelles que generin problemes de convivència”. L’alcalde ha volgut remarcar que “la prioritat d’aquesta acció coordinada és intervenir en casos d’ocupacions flagrants i actuar contra les ocupacions conflictives, contra les màfies que s’aprofiten d’una necessitat social i vetllar perquè els grans tenidors d’immobles complexin amb les seves responsabilitats”. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles