9.6 C
Badalona
viernes, abril 19, 2024
spot_img

Badalona commemora aquest divendres 25 de novembre el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb un acte institucional 

Badalona commemora aquest divendres 25 de novembre el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb un acte institucional a la plaça de la Vila en el que participaran la ciutadania, les entitats i plataformes de dones i feministes que i els regidors i regidores dels diferents grups municipals del consistori. L’acte, organitzat per l’Ajuntament de Badalona amb la col·laboració de la Plataforma 25N, començarà a les 18 hores amb la lectura d’un manifest unitari de la jornada. Posteriorment, membres de l’escola de dansa L’Assaig duran a terme la performance reivindicativa Les violències.  

Un cop finalitzi l’acte, al voltant de les 18.30 hores, les persones assistents podran participar al disseny col·lectiu d’un mural artístic i interactiu que serà dinamitzat per professionals des del 25 al 27 de novembre. Els horaris per participar en el disseny del mural seran: divendres 25 de 17 a 20.30 hores; dissabte 26 de 17 a 20 hores i diumenge 27 d’11 a 14 hores. 

L’acte d’aquest divendres s’emmarca en la programació de la campanya “El masclista no neix, es fa” que s’ha desenvolupat durant tot aquest mes de novembre amb una desena d’activitats organitzades per l’Ajuntament i altres deu propostes impulsades per les diferents associacions, grups i plataformes feministes de la ciutat.  

La segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha convidat la ciutadania a participar en les activitats programades durant aquest novembre feminista a la ciutat per posar de manifest que “fins que no s’erradiquin les violències masclistes cada dia és 25 de novembre i que la lluita no cessarà”. Llauradó ha afirmat que el «lema d’enguany –‘El masclista no neix, es fa’– és una oportunitat per revisar els rols i els estereotips de gènere” i ha remarcat que “és la cultura i el mateix sistema patriarcal el que perpetua i consenteix les relacions de violència masclista”. “Només amb feminisme, es podrà combatre el masclisme. Per aquest motiu, les polítiques públiques i els moviments feministes han de posar sobre la taula la seva feina i el seu potencial per lluitar contra la xacra de la violència masclista», ha afegit Llauradó.  

Podeu consultar els actes i activitats programades durant el mes de novembre a Badalona amb motiu del  Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones en aquest enllaç

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles