9.6 C
Badalona
viernes, abril 19, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona alerta de l’augment  d’abandonaments d’animals de companyia coincidint amb l’inici de les vacances d’estiu 

L’Ajuntament de Badalona ha detectat durant el passat mes de juny i les primeres setmanes de juliol un augment d’abandonaments d’animals de companyia a la ciutat i els municipis veïns. Només durant la primera quinzena de juliol el Centre d’Atenció d’Animals de Companyia del Barcelonès Nord (CAACBN) ha acollit més de 50 animals que han estat abandonats en els tres municipis als quals el centre dona servei (Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet). D’aquests, prop de quaranta són gossos, la majoria cadells, i la resta gats. Aquestes xifres dupliquen les que es registren habitualment en un mes normal.  

A les dades d’animals abandonats, s’han d’afegir totes les peticions que rep l’Ajuntament per a fer una cessió d’animals de companyia per falta de recursos per a cuidar-los. Durant aquest més juliol ja s’han registrat deu peticions. A causa d’aquestes xifres, el CAACBN es troba en una situació crítica per l’alta ocupació i la manca de places per atendre més animals.  

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Badalona fa una crida a la tinença responsable i la conscienciació sobre l’abandonament. Tenir un animal de companyia comporta una gran responsabilitat prolongada en el temps i fa imprescindible que s’hagin de fer una sèrie de cures durant tota la vida de l’animal. 

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Benestar Animal, Rosa Trenado, ha explicat que “ens estem trobant situacions inhumanes. Un dels casos més dramàtics que hem viscut en els darrers dies és el de l’Enid, una gossa que van abandonar lligada a la tanca d’un parc amb els seus sis cadells de pocs dies de vida en una capsa de cartó”. Trenado ha remarcat que “aquestes accions són intolerables; les persones que tenen animals de companyia o que es plantegen tenir-los, han de ser conscients que no són una joguina i que són responsables del seu benestar”. “Convido la ciutadania a visitar el centre d’acollida i que coneguin de primera mà la dura realitat que viuen els gossos que acaben sent abandonats”, ha afegit la regidora. Finalment, Rosa Trenado ha fet èmfasi en “la importància i els beneficis d’adoptar en lloc de comprar a l’hora d’incorporar un animal de companyia a la família”. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles