13.8 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

Badalona planta prop de 900 arbres a diversos districtes de la ciutat en la campanya 2021-2022 

L’Ajuntament de Badalona ha finalitzat la campanya 2021-2022 de plantació de l’arbrat amb la renovació i la reposició de 886 arbres a sis districtes de la ciutat. Aquests omplen ara els espais buits provocats per altres arbres que es van d’haver de retirar per diverses causes com ara els que feien malbé les voreres, els que presentaven un risc pels vianants, el afectats per temporals o per actes incívics.  

En total s’han planat quaranta espècies diferents d’arbres més adaptats a la tipologia de carres de la ciutat, amb la voluntat de fer una Badalona més biodiversa. Entre les espècies que es planten de nou destaquen l’hibisc de Síria (Hibiscus syriacus) amb 178 nous exemplars i el freixes (Fraxinus sp) amb 174 exemplars. També cal destacar la reposició de les unitats de palmeres plantades al passeig de la Rambla amb 45 unitats de Washigtònia robusta

Dues de les principals espècies arbòries que es va substituint paulatinament són el popular plàtan (Platanus hispànica) i l’àlber (Populus canadensis), tots dos arbres caducifolis i que, en el primer dels casos especialment, el seu pol·len causa problemes d’al·lèrgies entre la ciutadania. 

Actualment l’Ajuntament de Badalona està portant a terme un inventari de l’arbrat per valorar, entre altre molts factors, saber el nombre d’arbres de que disposa la ciutat i per conèixer de manera detallada els arbres que falten. 

Tot i el replantat d’arbres d’aquesta campanya la regidora de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rosa Trenado, “l’objectiu del Govern municipal és que en els propers exercicis s’aconsegueixi la reposició total dels arbres que s’han anat perdent des de fa més de deu anys i convertir Badalona en una ciutat més verda”. Trenado ha afegit que “està demostrat que els arbres presenten múltiples beneficis per a les nostres ciutats: ajuden a baixar la temperatura ambiental, protegeixen dels raigs del sol, disminueixen la contaminació, ajuden a millorar la salut física i mental entre altres”. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles