Es presenta l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord 2021/2024

0
404

El proper dissabte 9 d’abril a partir de les 11h del matí a la sala d’assaig del teatre Zorrilla de Badalona tindrà lloc la presentació de la nova edició de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelones Nord que, en aquesta convocatòria, tindrà una durada de tres anys, del 2021 al 2014.
L’acte vol apropar a les entitats de l’economia solidària i a la ciutadania del Barcelonès Nord la nova oferta de serveis de l’Ateneu, que s’amplia i reorganitza per tal de garantir els objectius del programa que son: generar ocupació de qualitat, conèixer, dinamitzar i activar el sectors socioeconòmics estratègics del Barcelonès Nord, crear mercat social al territori i estendre els valors i les pràctiques de l’economia social i solidària.
En la presentació d’aquesta cinquena edició de l’Ateneu Cooperatiu ens acompanyaran el director general d’economia social de la Generalitat de Catalunya, sr. Josep Vidal, el primer tinent d’alcaldia i regidor de l’àmbit d’impuls de ciutat i reconstrucció covid de l’Ajuntament de Badalona, sr. Àlex Montornès, la segona tinenta d’alcaldessa de l’àrea d’economia, serveis interns, treball, universitats i innovaciò i transparència de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, sra. Blanca Padrós i l’alcaldessa de Sant Adrià del Besòs, la sra. Filo Cañete.
Durant la jornada també es presentarà el cercle cooperatiu de les indústries culturals, «La Perifèrica», que és una de les principals novetats d’aquesta edició de l’Ateneu. Aquest nou dispositiu per la promoció de l’empresa cooperativa dins l’àmbit de la cultura estarà coordinat per l’entitat badalonina el Círcol i desplegarà tot un seguit d’actuacions i serveis per tal de mapejar la realitat cultural de les ciutats del Barcelonès Nord i promoure la seva visibilització i consolidació empresarial i activar processos d’intercooperació entre les entitats del territori per a estimular l’arrencada de nous projectes professionals en el sector.
Per conèixer experiències de projectes cooperatius en el mon de la cultura, en el transcurs de la jornada, també es realitzarà una taula rodona moderada pel periodísta i soci de treball de la productora audiovisual Bonobo Films, Albert Lloreta i que comptarà amb la participació de les cooperatives culturals: El Timbal, formació i creació en arts escèniques, La Tresca i la Verdesca, grup de música, l’Avalot, companyia de teatre i l’editorial Pol·len Edicions, ecoedició de pensament crític.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí