16.4 C
Badalona
domingo, abril 28, 2024
spot_img

Prova pilot per impulsar la simulació com a eina de formació entre els professionals d’infermeria

La Direcció d’Infermeria de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant ha impulsat una prova pilot per aplicar la simulació clínica com a eina de formació entre els professionals del col·lectiu d’infermeria.

La prova pilot va tenir lloc el passat dijous, 3 de març, i va consistir en la simulació del procediment d’extracció de mostres de sang per hemocultius amb la finalitat d´analitzar els factors influents en els resultats .

A la sessió van participar un total de 6 professionals del Servei d’Urgències i va estar dirigida per les infermeres Lourdes Bosch, formada en gestió de la prevenció, vigilància i control de les infeccions nosocomials; i Sílvia Peñuelas, formada en la metodologia de la simulació aplicada a la formació de professionals de Ciències de la Salut i Socials.

La simulació és una metodologia d’aprenentatge que permet la formació en un entorn que simula la realitat clínica-assistencial, promovent un espai de reflexió i aprenentatge guiat per part dels facilitadors. En el cas dels professionals, la simulació esdevé una eina de formació continuada que permet la millora de les diferents competències (coneixements, habilitats i actituds), així com l´entrenament de possibles situacions convencionals o excepcionals.

Aquesta primera experiència de simulació entre el col·lectiu d’infermeria pretén valorar l´aplicabilitat i extensió d’aquesta metodologia de formació a altres col·lectius professionals de l´hospital i promocionar la formació interdisciplinar.

La Direcció d’Infermeria de la FHES considera que la simulació clínica pot esdevenir un factor fonamental per incrementar la seguretat del pacient i la qualitat de les cures, ja que permet entrenar els professionals d’una manera molt efectiva.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles