13.8 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

Badalona celebra el 16 al 22 de setembre la Setmana Europea de la Mobilitat per tal de promoure mitjans de transport i hàbits més sostenibles, segurs i saludables

Badalona s’afegeix un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat que tindrà lloc del 16 al 22 de setembre amb l’objectiu de de promoure mitjans de transport i hàbits més sostenibles, segurs i saludables. Enguany la setmana se celebra a tota Catalunya amb el lema ‘Fes salut. Mou-te de manera sostenible’ i busca incidir i sensibilitzar la ciutadania sobre els canvis que es poden fer en l’ús de l’espai públic, la importància de millorar la qualitat de l’aire i la necessitat de reduir la contaminació.  

En el marc de la Setmana de la Mobilitat, a Badalona es duran a terme diverses activitats a l’aire lliure:  

Dissabte 18 de setembre: 

DIA SENSE COTXES 

El Dia sense Cotxes és un dia internacional que té per objectiu posar de manifest la necessitat de reduir la presència dels vehicles contaminants a la ciutat per tal de disminuir la contaminació ambiental, tant de l’aire com de soroll, i millorar la qualitat de vida de tothom, a la vegada que es recuperen els carrers com espais de gaudi per a la ciutadania. 

A Badalona es celebrarà el dia sense cotxes al carrer Francesc Layret el dia 18 de setembre entres les 10 i les 18 hores. Durant aquest temps, les entitats desenvoluparan activitats educatives, culturals, infantils, musicals i participatives. Concretament, hi haurà actuacions musicals i d’animació, es projectaran documentals sobre la mobilitat sostenible, es presentaran de projectes de ciutat, hi haurà tallers de dibuix i de fotografia i una exposició de vehicles de mobilitat personal i bicis de càrrega. L’esdeveniment comptarà amb  aparcament vigilat per a bicicletes. 

CIRCUIT DE TRÀNSIT  

El mateix dissabte, entre les 10 i les 18 hores a la plaça Alcalde Xifré, al costat del metro de Pompeu Fabra, el servei Català del Trànsit instal·larà un circuit de trànsit per a infants amb monitors d’educació viària. 

Dilluns 20 de setembre: 

PUNT D’INFORMACIÓ BICIBOX  

Amb motiu de l’entrada en funcionament del nou aparcament de bicicletes, anomenat BICIBOX, entre les 8 i les 14 hores a l’estació de Metro L2 – Badalona Pompeu Fabra, hi haurà un punt d’informació sobre el funcionament d’aquestes infraestructures. Estarà ubicat al vestíbul de l’entrada de metro situada a l’avinguda Martí Pujol. 

CURSA DEL TRANSPORT  

La cursa de transports és un esdeveniment de la Setmana Europea de la Mobilitat on diverses persones realitzen desplaçaments entre un origen i una destinació comuns, utilitzant diversos mitjans de transport, amb l’objectiu de comparar-ne el cost, l’impacte ambiental i el temps de viatge de cadascun. No és tracta d’una competició de velocitat sinó la simulació d’un desplaçament laboral, d’estudis o de tràmits, respectant les normes de circulació i utilitzant correctament el transport públic. 

La sortida de la cursa es farà a les 18 hores a la plaça Trafalgar del barri de Sant Mori de Llefià, passarà per la plaça Pompeu Fabra i finalitzarà al barri del Manresà. Les inscripcions es poden fer al web setmanamobilitat.badalona.cat i s’ha d’indicar la modalitat de transport escollida per a fer el recorregut (cotxe, bicicleta, transport públic, vehicle de mobilitat personal, motocicleta, etc). 

Dimecres 22 de setembre: 

DEBAT SOBRE EL SERVEI D’AUTOBÚS AL CAMPUS DE CAN RUTI 

Dimecres a les 19 hores, l’Associació de Veïns del Centre de Badalona (carrer Sant Miquel, 54), acollirà un debat sobre com ha de ser el servei d’autobús al Campus de Can Ruti i si aquest ha de tenir una tarifa zero. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles