8.9 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

Càritas i Roca i Pi donen suport a les parròquies de Badalona per respondre millor a les necessitats alimentàries

El passat dimecres 2 de juny es va celebrar l’acte de signatura dels convenis entre Càritas Diocesana de Barcelona, la Fundació Llegat Roca i Pi i les nou parròquies i una comunitat religiosa dels arxiprestats de Badalona i una fundació de l’església Adventista que distribueixen aliments: parròquies de Mare de Déu de La Salut,
Sant Jaume, Sant Antoni de Pàdua, Mare de Déu del Roser, Santa Maria, Sant Josep, Sant Sebastià, Mare de Déu de Montserrat, agrupació parroquial de Sant Francesc d’Assís-Santa Clara-Sant Crist de Canyet, Quart Món de la comunitat dels Pares Carmelites i Fundació Adra. L’acord es concreta en una aportació econòmica de 30.000 € anuals a cada parròquia que aporten a parts iguals Càritas i la Fundació Roca i Pi.
Josep Anton Caubet, responsable de l’acció social de la Fundació, va remarcar que era la primera vegada que se celebrava una trobada d’aquestes característiques i va subratllar la importància d’atendre personalment les famílies vulnerables: “Escoltar-les amb amabilitat és la millor manera de començar a ajudar-les”. Mercè Darnell, responsable d’ajuda a les necessitats bàsiques de Càritas Barcelona, va explicar que avui les famílies no poden cobrir les seves necessitats a causa del treball precari i atur, una baixa protecció social i la fragilitat humana. Atès que les prestacions públiques han anat en descens, s’està dialogant amb Ajuntaments amb bons resultats, com en el cas de l’Hospitalet de Llobregat.
Darnell va explicar també que “a l’Arquebisbat hi ha 90 parròquies que distribueixen
aliments” i que “es va implementant el sistema de targetes moneder, de la qual fou pionera ja fa tres anys la parròquia de Santa Maria de Badalona, va passar a la de Sant Josep i s’ha anat estenent per a d’altres parròquies”. Les targetes moneder es carreguen mensualment amb un import determinat per tal de poder adquirir aliments i productes de neteja. Aquest sistema ajuda les famílies a que puguin seguir comprant on sempre ho han fet, que triïn allò que mengen segons les preferències i necessitats personals, culturals i de salut i que cuinin i mengin en família. Alhora és una fórmula discreta que preserva l’autonomia personal. Amb tot, “d’altres parròquies i comunitats prossegueixen amb el format habitual de repartir aliments entre famílies vulnerables, que també evita el malbaratament dels excedents alimentaris.”
Al seu torn, Anna Selva, responsable de Càritas al Barcelonès Nord, va subratllar que “allà on posem l’atenció, posem també l’energia” i que, per tant, “cal focalitzar”. Mijail Acosta, director general de la Fundació Llegat Roca i Pi, va expressar satisfacció per la celebració d’aquest acte que culmina mig any d’intercanvi de criteris entre professionals i voluntaris per a una millor distribució d’aliments a Badalona. El president de la Fundació, Mn. Jaume Aymar, va dir que aquell era un acte d’Església perquè feia visible la cooperació entre les parròquies, Càritas Diocesana i la Fundació Roca i Pi per a l’ajuda a famílies vulnerables i que la presència a la reunió de la Fundació Adra feia visible allò que el Papa Francesc anomena “ecumenisme de la solidaritat”.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles