13.5 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

Badalona ha instal·lat un sistema innovador que evita que la majoria de residus sòlids arribin al mar des del clavegueram durant els episodis de fortes pluges

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia, han presentat aquest migdia la darrera instal·lació de les pintes interceptores de sòlids que s’han col·locat a tots els sobreeixidors de la ciutat amb la finalitat d’evitar l’abocament d’escombraries, plàstic i tovalloletes higièniques al mar. 

Es tracta d’estructures metàl·liques ancorades en el sòl, en el tram final del sobreeixidor, amb forma de pinta o raspall, on queden retingudes les restes sòlides arrossegades mentre deixen passar l’aigua quan es produeix un episodi de pluja important i els col·lectors no poden recollir tot el volum d’aigua que, en condicions habituals, porten a la depuradora. Un cop s’acaba la tempesta es netegen les pintes, recollint les escombraries que hi han retingudes i evitant que acabin surant al mar.  

Amb la col·locació d’aquestes dotze pintes es cobreixen els 9 sobreeixidors que hi ha a Badalona amb aquest sistema de retenció de sòlids, després que s’hagin provat, amb resultats satisfactoris, a tres sobreeixidors. L’any passat, amb la prova pilot feta amb aquestes tres pintes, es va evitar que arribessin al mar prop de 19.000 m3 de brossa, de les quals un 75% eren plàstics, un 5% matèria orgànica, un 2% fustes, un 1% fustes i greixos i la resta, el 17% altres. 

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s’ha mostrat satisfet per la instal·lació d’aquest sistema: “una mesura innovadora que s’aplica a la nostra ciutat i que ajuda a la millora del medi ambient evitant els abocaments de sòlids i de brutícia al mar arrossegada per les pluges i, sobretot, perquè els veïns i les veïnes de Badalona podran gaudir a partir d’aquesta temporada de bany d’una millor qualitat d’aigua a les platges”.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles