13.8 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

L’entorn de la masia de Can Miravitges acollirà el dissabte 5 de juny la cinquena edició de La primavera a la serralada de Marina

L’entorn de la masia de Can Miravitges i de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer acollirà el dissabte 5 de juny, de 10 a 13.30 hores, la cinquena edició de La primavera a la serralada de Marina amb activitats de sensibilització ambiental dirigides al públic familiar amb itineraris i diversos tallers. 

La Primavera a la serralada de Marina té l’objectiu de posar en valor l’Escola de Natura Angeleta Ferrer com a pionera i referent de l’educació ambiental a Catalunya, i, a la vegada, donar a conèixer un espai que sintetitza els valors naturals, històrics i educatius de la serralada de Marina. 

Mesures Covid-19 i inscripció prèvia 

L’edició d’enguany té un format diferent de les dels anys anteriors ja que s’adapta a les mesures i protocols de seguretat vigents per evitar la propagació de la Covid-19. Serà imprescindible l’ús de la mascareta en tots els espais. 

A diferència d’altres edicions l’aforament i el nombre de participants per activitat estarà limitat. Les persones o famílies que hi vulguin participar hauran de fer inscripció prèvia del 27 de maig al 3 de juny trucant, de 9 a 14 hores, a l’Escola de Natura Angeleta Ferrer al telèfon 93 395 01 05,. 

Setmana de la natura 

La Primavera a la serralada de Marina està inclosa dins la Setmana de la Natura que té la voluntat d’implicar la ciutadania en la conservació de la natura i el medi ambient. Per això s’han organitzat activitats arreu del territori català el dilluns 24 de maig (Dia Europeu dels Parcs) i el dissabte 5 de juny (Dia Mundial del Medi Ambient). 

La Setmana de la Natura està organitzada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura, una xarxa que reuneix 160 organitzacions dedicades a conservar la natura arreu de Catalunya a través de la custòdia del territori i el voluntariat ambiental. 

A les persones que hi participin se’ls donarà el braçalet solidari #setmananatura, de cotó natural i elaborat per una entitat d’inclusió social sense ànim de lucre per tal que pengin a les xarxes socials imatges de La Primavera a la serralada de Marina amb la polsera. 

Tallers i activitats (entre les 10 i les 13.30 hores) 

 • Coneguem les papallones de la serralada de Marina – Itinerari CBMS, a càrrec d’Aloc Natura 
 • Taller d’anellament d’ocells, a càrrec d’Aloc Natura 
 • Taller de cants d’ocells, a càrrec d’Aloc Natura 
 • Visita a la Masia de can Miravitges, a càrrec del Museu de Badalona 
 • Hora del conte El país del silenci, a càrrec de la Companyia Bufanúvols i la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona 
 • El jardí de plantes aromàtiques, a càrrec de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer 
 • Taller de la bassa, a càrrec de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer 
 • Les papallones de Can Miravitges, a càrrec de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer 
 • Les abelles de la mel, a càrrec d’Àrnia Apicultors 
 • Els amfibis i els rèptils de la serralada de Marina, a càrrec del GRENP 
 • Taller NaturalMENT (mandalas amb llavors i elements naturals) a càrrec de «Viu el Parc» (Diputació de Barcelona) 
 • Alliberament de fauna salvatge recuperada (a les 13:30 h i per cloure la jornada) a càrrec del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrusa ( Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya) 

Espai informatiu (de 10 a 13 hores) 

Recepció – Punt d’informació (Ajuntament de Badalona) 

La Primavera a la serralada de Marina està organitzada per l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona i compta amb el suport del Consorci del Parc de la Serralada de Marina. A més, en l’edició d’enguany, hi participen: ALOC Natura, Arnia Apicultors, Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa (Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya), Grup de Recerca de l’Escola de la Natura de Parets del Vallès GRENP, Museu de Badalona i Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona. 

Com s’hi arriba: 

Es recomana accedir-hi en transport públic. Línies M28, B24 i M6 de l’empresa Tusgsal. S’ha de baixar a la parada de l’Escola de Natura. 

Un cop allà, cal seguir les indicacions fins al punt de recepció i informació que estarà a l’entrada de la masia de can Miravitges. 

Per a més informació:  Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat,  Ajuntament de Badalona. Tel. 93 483 26 71. www.badalona.cat
Escola de Natura Angeleta Ferrer. Tel. 93 395 01 05 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles