Sala de premsa.Generalitat de Catalunya

El Govern ha aprovat avui destinar 11,6 milions d’euros per a la nova construcció de dos centres educatius de Badalona, les escoles Ventós Mir i Badalona Port. Per a fer-ho possible, el Departament d’Educació signarà dos convenis amb l’Ajuntament de Badalona per a la construcció dels centres. 

Escola Ventós Mir 
Pel que fa a Ventós Mir, és una escola històrica del municipi de Badalona, inaugurada l’any 1926, que es troba en un barri cèntric on no hi ha possibilitats d’ampliació de l’edifici principal. Les necessitats d’escolarització van implicar l’ampliació del centre a una línia i mitja, que s’assoleix instal·lant mòduls prefabricats en un solar pròxim a l’edifici principal, en un pati interior de vivendes amb una façana oberta. Això es fa el curs 2008-2009. La construcció d’un nou edifici de 2 línies permetrà que l’escola Ventós Mir pugui oferir dues línies completes i donar resposta a la demanda de places d’oferta pública a la zona centre de Badalona.   Per fer-ho possible, el Govern ha aprovat una inversió de 5.800.000 euros, i l’aportació d’Educació es farà en tres anualitats: 1.160.000 euros per al 2024, 2.320.000 euros per al 2025  i 2.320.000 euros per al 2026. 

Escola Badalona Port 
Respecte l’Escola Badalona Port, és un centre d’una línia nascut el curs 2010-2011 en mòduls prefabricats. Es troba en una zona de gran creixement urbanístic i es preveu que en els propers anys sigui necessària l’ampliació a dues línies. El solar en el que es troba actualment no admet cap tipus d’ampliació, ni amb mòduls ni per construcció. Just al costat del centre hi ha un solar, on hi havia una antiga fàbrica ja enderrocada, que és on es construirà la nova escola de 2 línies. El conveni suposa una aportació d’Educació de 5.800.000 euros per a l’execució de les obres de la nova escola de 2 línies, en tres anualitats: 1.160.000 euros per al 2024, 2.320.000 euros per al 2025  i 2.320.000 euros per al 2026. 

Un total de 30 milions d’euros a Catalunya Aquesta actuació s’inclou en la inversió que el Govern ha aprovat avui d’un total de 30.189.000 euros a la millora, ampliació o construcció de diversos centres educatius arreu de Catalunya. Per a fer-ho possible, se signaran convenis de col·laboració entre el Departament d’Educació i 9 ajuntaments de diferents territoris. Uns convenis que suposarà la coresponsabilització entre les administracions locals i el Departament per a la inversió econòmica en les obres dels centres.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí