13.8 C
Badalona
domingo, febrero 25, 2024
spot_img

BSA, nou membre del Clúster de Salut Mental Catalunya

Badalona Serveis Assistencials (BSA) és una organització sanitària i social integral del Barcelonès Nord i Baix Maresme que ofereix serveis en totes les línies d’atenció: primària, especialitzada, sociosanitària i des de 2018 integra l’atenció a la salut mental i addicions. Aquest mes de Febrer de 2021 l’organització passa a formar part del Clúster de Salut Mental Catalunya, organització sense ànim de lucre que treballa per generar un ecosistema que promogui la salut mental de les persones.

Entre els objectius compartits de les dues entitats destaca l’aposta per oferir la millor atenció en salut mental a la població, gràcies a la col·laboració interdisciplinària i la innovació. El model adoptat defensa una perspectiva de suport integral, és a dir, contemplant aspectes bio-psico-socials per a totes les persones que pateixen trastorns del sistema nerviós central al llarg de la vida, ja siguin alteracions o discapacitats que apareixen des de naixement, que es manifesten a l’edat adulta o bé, són pròpies de la vellesa, en molts dels casos en el marc recurrent de la cronicitat.

Aquesta aliança es produeix en un escenari temporal marcat per les conseqüències que se’n deriven de la crisis sanitària provocada per la COVID-19. Des de BSA creuen que aquesta aposta és molt important per traslladar tota l’atenció de salut mental a la població de BSA, i anar més enllà dels consultoris. “Es tracta d’una aliança per millorar els recursos que oferim a una població, especialment per a aquelles persones que pateixen situacions de vulnerabilitat, especialment amb la pandèmia actual” afirma Esther Lobo, cap del Servei de Salut Mental i Addiccions de BSA.

Com a espai de coneixement i confluència, al Clúster hi participen agents de diferents àmbits (sanitari, empresarial, científic, social, tecnològic o docent). El Clúster de Salut Mental forma part del programa Catalunya Clústers d’ACCIÓ i recentment ha estat reconeguda pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme (MINCOTUR) amb el segell d’Agrupació Empresarial Innovadora (AEI).Des de 2019, el Clúster participa com a membre de ple dret en el Consell Assessor del Pla Director de Salut Mental i Addiccions de la Generalitat de Catalunya

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles