21.9 C
Badalona
miércoles, junio 19, 2024
spot_img

Acord per enderrocar el mur del carrer d’Eduard Maristany a l’alçada de les Tres Xemeneies

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau i el director de sòl de Metrovacesa i conseller del Front Marítim del Besòs, Miguel Diaz, van presentar ahir, 27 de gener, l’acord per a la cessió anticipada del carrer d’Eduard Maristany. També hi van assistir la directora general, Isabel Buesa, i el director de Patrimoni d’Endesa, Antonio Conchero.

El conveni de cessió, que se signarà en unes setmanes, facilitarà l’enderrocament del mur que separa els terrenys de l’antiga central tèrmica de les Tres Xemeneies i l’ampliació de les voreres molt reclamada pel veïnat. La renovació de l’espai serà integral: el vial passarà dels 6 m actuals a 20 m d’amplada, amb espai per a vianants, ciclistes i vehicles, es canviarà l’enllumenat, el clavegueram, l’asfalt, la senyalització, s’adequaran les voreres i s’hi posarà arbrat. Les obres, amb un pressupost de 800.000 euros, començaran aquest mateix any i estaran enllestides durant el primer semestre de l’any 2022.

Xavier Garcia Albiol va assenyalar que aquesta és una primera actuació del desenvolupament de l’entorn de les Tres Xemeneies on s’ubicara el Hub Internacional de Coneixement per al Desenvolupament Sostenible i la Pau. Una intervenció que respon a «una demanda històrica dels ciutadans i ciutadanes». Albiol va destacar que «el projecte permetrà dignificar el barri de La Mora i obrir la ciutat de Badalona des del mar cap als altres municipis del Barcelonès Nord».

Joan Callau va explicar que «aquest espai ha estat durant anys un coll d’ampolla i amb aquesta actuació es millorarà la connectivitat de Badalona amb Sant Adrià i també amb Barcelona i per tant la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de tots els municipis» . En aquest sentit, Callau va destacar que permetrà la connexió de Badalona amb el carril bici que va des de l’Estació de Sant Adrià fins a la Diagonal.

Miguel Díaz, conseller del Front Marítim del Besòs, la UTE que gestiona el desenvolupament dels terrenys propietats d’Endesa i Metrovacesa, va expressar “la satisfacció per participar en un projecte molt rellevant per a les ciutats, que implica una millora evident per a l’interès públic»

Els tres intervinents van destacar la importància de la bona col·laboració entre institucions i empreses per fer possible que avancin projectes de ciutat.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles