15.9 C
Badalona
jueves, febrero 29, 2024
spot_img

La FHES ha realitzat més de 50 intervencions de Mohs en el tractament del càncer de pell durant el 2020

Des de que es va incorporar aquesta tècnica a l’Hospital Esperit Sant, ara fa un any, ja s’han realitzat més de 50 intervencions. Tot i que durant el 2020 i degut a la situació pandèmia part de l’activitat quirúrgica de l’Hospital s’ha vist afectada, l’equip de cirurgia de Mohs ha pogut intervenir, mitjançant aquesta tècnica innovadora, un total de 54 pacients amb càncer de pell.

L’equip de cirurgia de Mohs de la FHES es va constituir el mes de gener del 2019 i està format per un cirurgià, per un tècnic en anatomia patològica, per una infermera i per un auxiliar de quiròfan. Per a la realització d’aquestes intervencions no hi ha llista d’espera i tots els pacients són operades abans d’un mes des del seu diagnòstic.

La cirurgia de Mohs

Es tracta d’una cirurgia ambulatòria en què se sol utilitzar anestèsia local, i és considerada com la tècnica quirúrgica més avançada per al tractament dels tumors malignes de pell en els quals està indicat.

La cirurgia de Mohs consisteix en extirpar el tumor i analitzar-lo al microscopi immediatament per comprovar si s’ha extirpat completament. De no ser així es van realitzant extirpacions (només per la zona on resta tumor) fins que es comprova la seva eradicació complerta. La freqüència de reaparició del tumor després que es realitzi aquesta tècnica és menor del 1%, mentre que amb la cirurgia convencional està al voltant del 20%

Aquesta modalitat de cirurgia dermatològica es practica quan es presenta alguna o diverses de les següents condicions: el tumor ha estat prèviament tractat i ha tornat a aparèixer; la lesió es troba en una àrea on és rellevant preservar tant teixit sa com sigui possible per motius funcionals o cosmètics, com ara parpelles, nas, orelles i llavi;  o les vores del tumor no es poden delimitar clínicament amb facilitat.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles