15.6 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

El Museu de Badalona celebra el 10è aniversari de la museïtzació de l’espai arqueològic Termes-Decumanus

El Museu de Badalona inaugura, aquest dijous 17 de desembre a les 19 hores, la renovació d’algunes de les vitrines de l’exposició permanent Baetulo, ciutat romana per commemorar el 10è aniversari de la museïtzació de l’espai arqueològic Termes-Decumanus. Gràcies a aquesta exposició es podran conèixer les peces més significatives i emblemàtiques que han estat recuperades en les excavacions arqueològiques portades a terme durant aquesta dècada.

Un cop restaurades i estudiades, s’incorporen a l’exposició permanent tot aportant nous detalls que ens permeten conèixer com era el dia a dia dels nostres avantpassats i ens aporten nous coneixements sobre Baetulo. Alguns exemples són: el mosaic de peixos que decorava el larari d’una domus; el mosaic bàquic de la pantera i el boc; la llàntia decorada amb una màscara teatral feta a Mòdena; la llàntia amb forma de reciari -tipus de gladiador- d’una factura només comparable a un exemplar trobat al Volubilis (Marroc); una fruitera de sigil·lata procedent dels tallers ceràmics de La Graufesenque (Millau, França), o el fragment d’una inscripció on clarament es pot llegir Porci, nom del gran productor local de vi en època romana.

També s’hi ha incorporat l’àncora d’una embarcació localitzada al golf de Roses, que porta una inscripció on es pot llegir Baitolo en grafia ibèrica, pertanyent a la col·lecció de Salvador Guerra.

Els fundadors de Baetulo celebraven les Saturnalia, unes festes en honor al déu Saturn, que començaven el 17 de desembre, durant les quals els romans s’intercanviaven regals. Més de 2.000 anys després, hem volgut recuperar aquest ritual que tant recorda les celebracions nadalenques, i aprofitem la mateixa data per convidar-vos a passejar per l’exposició permanent del Museu, un espai on veurem les troballes resultants de les excavacions arqueològiques portades a terme durant prop de 90 anys i que han situat Baetulo entre els referents nacionals del patrimoni d’època clàssica.

Per assistir a la reobertura de l’espai és imprescindible fer inscripció prèvia al Museu: 933 841 750

Per commemorar les Saturnalia, el Museu es podrà visitar gratuïtament el divendres 18 (de 10 a 14 i de 17 a 20 hores), i el dissabte 19 i el diumenge 20 (de 10 a 14 hores). L’aforament és limitat.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles