4.3 C
Badalona
sábado, diciembre 5, 2020

Un nou paradigma

El món està canviant i un munt d’incògnites s’obren sota el cel. Abans la crisi del Covid-19, el món estava enfrontant-se a la gran amenaça del canvi climàtic. El coronavirus com introducció del desordre mediambiental actual posa de relleu tot un seguit d’elements que empitjoren la situació del planeta a nivell mundial: la desforestació, la pèrdua d’accés a l’aigua dolça, l’extinció d’espècies, l’escalfament global del planeta, l’augment de la població humana… El benestar humà es veurà seriosament afectat sinó aturem la contaminació de les nostres ciutats: industrialitzades i contaminants. El temps de progrés s’esgota.

Segons l’organització mundial de la Salud (OMS) cal posar en valor els beneficis que representa el modelo circular per a la salut, a través de la reducció dels impactes ambientals; instal·lar l’economia circular com el nou model tecnoeconòmic que permetrà crear noves empreses i treballs de qualitat per poder fer front al canvi climàtic. Un nou pacte verd i global que promogui l’electrificació de tots els sectors energètics, que incentivi la construcció d’infraestructura solar, eòlica i hídrica. Un pacte verd que combatrà la contaminació plàstica, que preservi la biodiversitat i, avanci cap a un planeta saludable.

Soms espectadors d’un nou paradigma que ens obligarà a re imaginar i actualitzar l’actual model econòmic i la nostra manera de fer i consumir amb les noves condicions del segle XXI, que incorporarà a la societat, al medi ambient i a les noves tecnologies de la 4 revolució industrial, un seguit de canvis a nivell productiu, energètic i humà. La 4ª revolució industrial implicarà un recanvi tecnològic i un canvi d’època: noves formes de relació entre les persones, de viure, de pensar i de treballar. Ens acomiadem del romanticisme decimonònic per passar a ser un fluix de dades amb consciència controlada?

Anem cap a un nou món on el desenvolupament de la tecnologia (la impressió 3D, la robòtica, l’acceleració de la tecnologia en la llar -el internet de les coses-, la realitat virtual, la computació quàntica, la manipulació genètica i la intel·ligència artificial) augmentarà de manera desmesurada. Un nou paradigma que marcarà un abans y un després en els usos i costums davant les noves tecnologies. Un nou escenari on els éssers humans podrem trobar-nos, regenerar-nos, créixer o transformar-nos; noves formes per informar, produir, divertir-se, comprar… Un nou paradigma digital que embriaga i enlluerna.

La pandèmia ens ha obligat a fixar la mirada més enllà del virus: el nostre entorn més immediat, la mobilitat de les ciutats, la necessitat de tractar a l’univers com quelcom que es comunica amb nosaltres, repensar els valors sobre els que s’havia aixecat la fràgil civilització humana, adaptar-nos a una nova realitat en constant canvi, i davant d’aquest processos metamòrfics haurem d’aturar-nos, al menys un instant, per reflexionar quin seran els valors ètics que ens continuaran mobilitzant com a éssers humans, que volem viure en un món de pau, amor, justícia i sostenibilitat.

Mari Carmen Lozano Pareja

Altres Articles

Els regidors i regidores reben mascaretes semitransparents homologades que fabrica una empresa de Badalona

La gerent de l’empresa Probex, Begoña Cortina, ha fet aquest matí el lliurament de mascaretes semitransparents personalitzades amb el logotip de l’Ajuntament a l’alcalde...

Els establiments comercials de Badalona podran obrir el 8 de desembre

Els establiments comercials de Badalona podran obrir el festiu 8 de desembre. L’Àrea de Comerç, Mercats i Encants de l’Ajuntament de Badalona va demanar...

El PSC proposa al govern un gran pacte de ciutat per garantir totes les inversions necessàries, pendents i futures, per posar Badalona a la...

El president del PSC de Badalona Rubèn Guijarro ha aprofitat l'entrevista al programa Tres60 de Badalona Comunicació per proposar al govern del PP un...

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,392FansMe gusta
1,519SeguidoresSeguir
3suscriptoresSuscribirte
Publicitat

Últims Articles

Els regidors i regidores reben mascaretes semitransparents homologades que fabrica una empresa de Badalona

La gerent de l’empresa Probex, Begoña Cortina, ha fet aquest matí el lliurament de mascaretes semitransparents personalitzades amb el logotip de l’Ajuntament a l’alcalde...

Els establiments comercials de Badalona podran obrir el 8 de desembre

Els establiments comercials de Badalona podran obrir el festiu 8 de desembre. L’Àrea de Comerç, Mercats i Encants de l’Ajuntament de Badalona va demanar...

El PSC proposa al govern un gran pacte de ciutat per garantir totes les inversions necessàries, pendents i futures, per posar Badalona a la...

El president del PSC de Badalona Rubèn Guijarro ha aprofitat l'entrevista al programa Tres60 de Badalona Comunicació per proposar al govern del PP un...

L’alcalde de Badalona reclama l’inici urgent de la construcció de l’institut La Riera

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha reclamat al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya l’inici de manera urgent de les obres de...

L’Ajuntament de Badalona impulsa un programa per incentivar la contractació de 60 persones que visquin a la ciutat

L’Ajuntament de Badalona impulsarà mitjançant un programa del Servei d’Ocupació de Catalunya la contractació de 60 persones de més de 30 anys que visquin...