NdP: 21 arpilleres internacionals aterren a Badalona per reivindicar els Drets dels Infants

Gran part de la tasca que es fa diàriament a la Fundació Ateneu Sant Roc gira al voltant de què el respecte dels drets sigui una realitat per a tots els infants sense dependre del lloc on visquin. Fa molts anys que infants i joves de diferents projectes de la Fundació celebren el Dia Mundial dels Drets dels Infants; educadors i educadores preparen activitats amb molta cura i il·lusió, conscients a donar a conèixer que el fet de ser estimat, tenir una llar o ser escoltat, són coses a les quals tots els nens i nenes tenen dret només pel fet d’existir. A Sant Roc també!
 
Enguany una exposició d’obres tèxtils d’artistes reconegudes de la col·lecció de Roberta Bacic, arpilleristes de Badalona i nens i nenes de l’Aula oberta de la Fundació Ateneu Sant Roc, omplen les parets del saló de l’entitat i amb elles ens endinsem en el camí cap a la realització dels Drets dels Infants, en particular els relacionats amb la vida familiar, els jocs i el lleure, l’educació, i la salut i l’entorn.
 
Amb robes i fils, les arpilleristes expressen les seves experiències, anhels i emocions creant espais de reflexió que ens situen en entorns de vulneració com es pot veure a l’arpillera d’Anna Frank, Mines antipersones o Nadons robats. També trobem peces que expliquen la importància de la comunitat en situacions adverses, altres que reivindiquen i recorden l’obligació dels estats de vetllar per la ciutadania o una brillant obra d’Irene McWilliam que aborda el preocupant deteriorament del medi ambient. Per últim cal destacar una de ben especial, la dels nens i les nenes del projecte Aula oberta, que exercint el seu dret a la participació, reivindiquen el dret al lleure.
 
Aquestes obres, puntada a puntada, ens desvetllen l’impacte i la resposta a la vulneració d’aquests drets i se’ns planteja la pregunta: Com podem fer realitat una cultura dels Drets dels Infants?
 
Veus d’arpilleres pels #DretsdelsInfants ha estat possible gràcies al treball en xarxa de Roberta Bacic, investigadora en Drets Fonamentals, i el grup d’arpilleres de la Fundació Ateneu Sant Roc, que fa més d’una dècada comparteixen diversos espais d’intercanvi.
 
A causa de la normativa vigent, cal concertar visita amb la Fundació Ateneu Sant Roc (C. Cáceres, 34 · 08918 Badalona) per poder veure aquesta interessant exposició.
De dilluns a divendres fins el 29 de gener de 2021.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí