L’exposició “Revivint al-Ma’in a Nir-Oz” es pot visitar al Museu d’Història de la Immigració a Catalunya (MhiC) fins a finals de novembre. Aquesta mostra narra com era la vida a l’espai que ara ocupa un kibutz abans de l’arribada dels israelians.

“Revivint al-Ma’in a Nir-Oz” es va presentar l’any 2019 a la sala d’exposicions “The White House Gallery” del kibbutz Nir-Oz, a Israel. Al-Ma’in, on vivien més de mil persones, és una de les 615 localitats destruïdes per Israel l’any 1948. Aquell any, Israel va expulsar 750.000 palestins en el que es coneix com la “Nakba” o la catàstrofe, en àrab. Els habitants d’al-Ma’in van trobar després refugi a la franja de Gaza, principalment a la ciutat de Khan Yunis. Fins al 1948, la franja de Gaza comptava amb aproximadament 70.000 habitants. Durant la Nakba, se li van afegir prop de 200.000 refugiats de diferents regions de Palestina.

L’exposició explica la història del poble d’al-Ma’in des de la perspectiva dels seus habitants, els quals a dia d’avui continuen sent persones refugiades.

“Revivint al-Ma’in a Nir-Oz” està organitzada per l’ONG (De)Colonizer i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí