4.3 C
Badalona
sábado, diciembre 5, 2020

FILMETS ha presentat en ‘première’ a Catalunya els curtmetratges presentats enguany als premis BAFTA, els prestigiosos guardons de l’Acadèmia Britànica

FILMETS Badalona Film Festival ha estat un any més la porta d’entrada a Catalunya dels premis BAFTA 2020, els prestigiosos guardons de l’Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i de la Televisió, que es van donar a conèixer el passat 2 de febrer al Royal Albert Hall de Londres.

Gràcies a la col·laboració establerta amb el British Council, l’organització del Regne Unit per a les relacions culturals i les oportunitats educatives, s’han projectat al festival FILMETS els vuit curtmetratges presentats als premis BAFTA. Entre ells hi ha les dues cintes premiades a les categories de ficció i d’animació. Aquest és el segon any consecutiu que el British Council i FILMETS col·laboren estretament en aquesta iniciativa.

A la sessió on s’han projectat aquests curtmetratges hi ha assistit Isabella Petith, representant del British Council a Catalunya, i Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català. Aquesta ha estat, després de la Sessió Inaugural d’ahir a la nit, la segona sessió presencial que s’ha fet al Teatre Zorrilla de Badalona. Per fer-la s’han pres totes les mesures sanitàries dictades pel Govern de Catalunya, i s’ha reduït l’aforament del Teatre Zorrilla al 50%.

Els dos curts premiats als BAFTA

A l’edició d’aquest any del festival FILMETS s’han vist els dos curts guanyadors dels premis BAFTA 2020 en la categoria de curtmetratge de ficció i animació.

Learning to skateboard in a warzone (If a you’re girl): premi al millor curtmetratge de ficció. Un curt de 39 minuts, dirigit per Carol Dysinger i produït per Elena Andreicheva. El curt explica la història d’una nena afganesa que aprèn a llegir, a escriure i a anar en monopatí a Kabul. Aquesta pel·lícula també ha guanyat aquest any l’Òscar al millor documental curt. La pel·lícula s’estrena fora de competició en el festival FILMETS 2020 ja que la seva durada, 39 minuts, excedeix del límit que marquen les bases del festival (30 minuts).

Grandad was a romantic: premi al millor curtmetratge d’animació. Un curt de 4 minuts dirigit per Maryam Mohajer. A la pel·lícula, un nen explica que el seu avi era un romàntic. Un dia, el seu avi va veure una fotografia de la que més tard seria la seva àvia i aleshores se n’adonà que era l’amor de la seva vida. I decidí anar a conèixer-la.

Els sis curts finalistes als premis BAFTA

Els sis curts també nominats als premis BAFTA 2020, i que per tant van ser finalistes, i que també s’han projectat a la pantalla del Teatre Zorrilla aquest dissabte són:

Azaar: dirigida i escrita per Myriam Raja i produïda per Nathanael Baring, amb una durada de 21 minuts. La pel·lícula explica com una tribu de dones espera el retorn dels seus homes de la guerra. Azaar, una de les últimes joves del poble, es relaciona amb la seva mare, la seva àvia i la resta de la tribu mentre aprèn quin és el veritable cost de ser una dona.

Goldfish: dirigit per Hector Dockrill, produït per Harri Kamalanathan i Benedict Turnbull, i escrit per Laura Dockrill, amb una durada de 18 minuts. Després de la mort del seu germà gran, una nena d’11 anys lluita per assimilar el seu dolor. Amb l’única companyia de la seva mare i d’un preciós peix de colors, la seva vida, fins aleshores de color de rosa, es trenca en mil bocins, fins que troba una carta d’un desconegut que ho canvia tot.

Kamali: dirigit i produït per Sasha Rainbow i coproduït per Rosalind Croad, té una durada de 24 minuts. Kamali és l’única nena que va en monopatí en un poble de pescadors. La seva mare, Suganthi, inicia una peregrinació amb l’objectiu de trobar-se amb si mateixa. Separades mare i filla per primera vegada, totes dues han de trobar la llibertat en un món d’homes.

The trap: dirigit per Lena Headey i produït per Anthony Fitzgerald, té una durada de 32 minuts. Quan una dona solitària s’enamora és fàcil compartir amb ella aquesta tendra i sensual història d’un impactant autodescobriment.

In her boots: aquest curt d’animació està dirigit per Kathrin Steinbacher. En els 6 minuts que dura, s’explica com Hedi experimenta coses estranyes. Mentre la seva néta és de visita, de sobte ella comença un viatge a peu que la porta a les parts més amagades dels Alps, desvetllant la raó de la seva passió per les seves botes de caminar. Es tracta d’una història sobre l’intent de Heidi de conservar la seva identitat i autonomia.

The magic boat: aquest curt d’animació està dirigit per Naaman Azhari i produït per Lilia Laurel. Durada de 6 minuts. Una visió íntima de la relació entre una mare i el seu fill enmig del viatge més perillós de les seves vides.

Altres Articles

Els regidors i regidores reben mascaretes semitransparents homologades que fabrica una empresa de Badalona

La gerent de l’empresa Probex, Begoña Cortina, ha fet aquest matí el lliurament de mascaretes semitransparents personalitzades amb el logotip de l’Ajuntament a l’alcalde...

Els establiments comercials de Badalona podran obrir el 8 de desembre

Els establiments comercials de Badalona podran obrir el festiu 8 de desembre. L’Àrea de Comerç, Mercats i Encants de l’Ajuntament de Badalona va demanar...

El PSC proposa al govern un gran pacte de ciutat per garantir totes les inversions necessàries, pendents i futures, per posar Badalona a la...

El president del PSC de Badalona Rubèn Guijarro ha aprofitat l'entrevista al programa Tres60 de Badalona Comunicació per proposar al govern del PP un...

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,392FansMe gusta
1,519SeguidoresSeguir
3suscriptoresSuscribirte
Publicitat

Últims Articles

Els regidors i regidores reben mascaretes semitransparents homologades que fabrica una empresa de Badalona

La gerent de l’empresa Probex, Begoña Cortina, ha fet aquest matí el lliurament de mascaretes semitransparents personalitzades amb el logotip de l’Ajuntament a l’alcalde...

Els establiments comercials de Badalona podran obrir el 8 de desembre

Els establiments comercials de Badalona podran obrir el festiu 8 de desembre. L’Àrea de Comerç, Mercats i Encants de l’Ajuntament de Badalona va demanar...

El PSC proposa al govern un gran pacte de ciutat per garantir totes les inversions necessàries, pendents i futures, per posar Badalona a la...

El president del PSC de Badalona Rubèn Guijarro ha aprofitat l'entrevista al programa Tres60 de Badalona Comunicació per proposar al govern del PP un...

L’alcalde de Badalona reclama l’inici urgent de la construcció de l’institut La Riera

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha reclamat al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya l’inici de manera urgent de les obres de...

L’Ajuntament de Badalona impulsa un programa per incentivar la contractació de 60 persones que visquin a la ciutat

L’Ajuntament de Badalona impulsarà mitjançant un programa del Servei d’Ocupació de Catalunya la contractació de 60 persones de més de 30 anys que visquin...