20.6 C
Badalona
domingo, octubre 25, 2020

La 46a edició de FILMETS Badalona Film Festival es desenvoluparà en un format híbrid del 16 al 25 d’octubre

Tot i l’actual incertesa provocada per la pandèmia de la COVID-19, FILMETS Badalona Film Festival arribarà puntualment aquest mes d’octubre a la seva cita anual amb els amants del cinema en format curtmetratge. Però ho farà del 16 al 25 d’octubre amb una novetat molt important.

La 46a edició de FILMETS es desenvoluparà en un format híbrid, amb 3 sessions presencials al Teatre Zorrilla de Badalona i 2 sessions més a l’Institut français de Barcelona, i amb la projecció de tots els curtmetratges de la Secció Oficial, un total de 297 pel·lícules, a través de la pàgina web del festival: www.festivalfilmets.cat

Tant les sessions presencials com les de la plataforma digital seran com sempre d’accés lliure i gratuït, però caldrà registrar-se prèviament.

‘Sempre ens quedarà FILMETS’

En moments difícils com els actuals a causa del coronavirus i la crisi que se’n deriva a tots nivells, el festival ha triat per a l’edició de 2020 un eslògan d’autoafirmació i de complicitat amb el públic i els cineastes. ‘Sempre ens quedarà FILMETS’ és la frase amb la que es presenta el festival aquest 2020 i parafraseja, amb deliberada obvietat, la famosa frase de Rick a Ilsa a Casablanca, ‘Sempre ens quedarà París’.

El premi a la Millor Pel·lícula passa de 2.500 a 5.000 euros

L’edició de 2020 de FILMETS es presenta amb una novetat destacada. El premi estrella del festival, el premi a la Millor Pel·lícula, dobla el seu import en metàl·lic que passa de 2.500 euros a 5.000 euros. Amb aquest increment de la dotació econòmica d’aquest guardó, FILMETS es converteix en un dels festivals de curtmetratges més ben dotats econòmicament de tot Espanya.

Una Sessió Inaugural de luxe

La Sessió Inaugural de FILMETS es farà divendres 16 d’octubre, a les 19.30 hores, al Teatre Zorrilla amb dues estrenes a Catalunya de luxe.

D’una banda, la directora catalana Carla Simón, flamant Premi Nacional de Cultura 2020, presentarà per primera vegada a Catalunya el seu últim curtmetratge que ha codirigit amb Dominga Sotomayor, ‘Correspondència’.

Carla Simón, que ha participat en diverses edicions a FILMETS, no podrà assistir presencialment a la inauguració ja que és a les Illes Canàries rodant. En canvi, sí que seran a la Sessió Inaugural de FILMETS les protagonistes de la seva pel·lícula: les seves tietes.

Tot seguit es presentarà el documental ‘Èpica. El llegat de la Fura dels Baus’, una coproducció de la Fura dels Baus i Badalona Comunicació

’40 anys de Rocky: el naixement d’un clàssic’, una de les joies de FILMETS

FILMETS presenta enguany un documental únic: ’40 anys de Rocky: el naixement d’un clàssic’, que es podrà veure a la sessió 30 del festival. La presència d’aquesta pel·lícula a FILMETS és ‘première’ a Espanya.

Aquesta pel·lícula, dirigida per Derek Wayne Johnson, està narrada pel propi Sylvester Stallone. No es tracta d’un simple documental commemoratiu del rodatge de la mítica pel·lícula ara fa 4 dècades. És un documental que es composa íntegrament d’imatges d’arxiu rodades pel director del primer Rocky, John G. Avildsen, amb la narració feta avui del mateix Sylvester Stallone, que recorda el que van viure en aquell rodatge, les anècdotes i les històries personals.

FILMETS serà la porta d’entrada dels premis BAFTA a Catalunya

FILMETS serà un any més la porta d’entrada a Catalunya dels premis BAFTA, els prestigiosos guardons cinematogràfics del Regne Unit. Serà una sessió presencial aL Teatre Zorrilla el dissabte 17 d’octubre, a les 19 hores. També es podran veure a la sessió 1 del festival a la pàgina web. S’hi projectaran els dos curts premiats als BAFTA en la categoria de ficció (aquest també guanyador de l’Oscar al millor documental curt) i en la categoria d’animació. Així mateix també es podran veure la resta de curts finalistes.

Millor curt produït i realitzat en confirnament, nou premi de FILMETS 2020

L’actual edició de FILMETS arriba precedida de la pandèmia de la COVID-19 i del confinament que es va viure arreu del món aquesta passada primavera. Per aquest motiu, FILMETS va decidir crear un premi especial per al Millor curt produït i realitzat en confinament. Més de 200 curts es van inscriure a FILMETS, 35 dels quals es podran veure a les sessions 10 i 11 i optaran a una Venus.

FILMETS presenta una Sessió Internacional en competició amb curts de temàtica LGTBI

Per primera vegada, FILMETS oferirà una Sessió Internacional competitiva formada íntegrament per curtmetratges de temàtica LGTBI. Tots els curts es podran veure a la sessió 8 del festival.

El FILMETS Pro, tres sessions ‘online’ adreçades als professionals

Com cada any, FILMETS presentarà 3 sessions adreçades als professionals i que s’emmarquen en el FILMETS Pro. Les 3 sessions es podran veure ‘online’ en directe, tot i que després les xerrades seran penjades a la pàgina web del festival.

Es tracta de

  • ‘Els formats més innovadors del moment a la televisió mundial’, dimarts 20, a les 10 hores. Organitzada conjuntament amb el Clúster Audiovisual de Catalunya, hi participaran Miquel Garcia i Manel Raya, responsables del Laboratori de Formats de la CCMA
  • ‘Masterclass’ amb Juanjo Sáenz, dijous 22, a les 11 hores. Juanjo Sáez és dibuixant i narrador d’històries. Va ser un dels creadors de la sèrie de culte de TV3 ‘Arròs covat’
  • ‘Mou el teu curt’, divendres 23 a les 18 hores amb diversos responsables de festivals de cinema europeu

La Nit de les Venus, la gala de cloenda

La gala de cloenda de FILMETS, la tradicional Nit de les Venus, es farà el dissabte 24 d’octubre, a les 22 hores, al Teatre Zorrilla. Durant la gala es lliuraran tots els premis del festival, les Venus romanes de Baetulo. Serà un espectacle presentat per Lídia Heredia i Queco Novell que es podrà veure per totes les televisions adherides a La Xarxa a través del senyal produït i realitzat per Televisió de Badalona.

Altres Articles

Badalona En Comú Podem demana al govern actualitzar els protocols de seguretat i salut per a la plantilla municipal respecte a la Covid-19

Badalona En comú Podem demana al govern que actualitzi els protocols de Seguretat i salut en el que a la Covid-19 es...

Ajuntament i AMB finançaran una via pedalable a l’antiga carretera i al pont dels Passadors

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han signat un conveni de col·laboració per al finançament de...

L’Ajuntament de Badalona recomana utilitzar el transport públic per visitar els cementiris de la ciutat en la diada de Tots Sants

L’Ajuntament de Badalona recomana a tots els ciutadans que visitin els cementiris de la ciutat durant la diada de Tots Sants que...

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,399FansMe gusta
1,506SeguidoresSeguir
3suscriptoresSuscribirte
Publicitat

Últims Articles

Badalona En Comú Podem demana al govern actualitzar els protocols de seguretat i salut per a la plantilla municipal respecte a la Covid-19

Badalona En comú Podem demana al govern que actualitzi els protocols de Seguretat i salut en el que a la Covid-19 es...

Ajuntament i AMB finançaran una via pedalable a l’antiga carretera i al pont dels Passadors

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han signat un conveni de col·laboració per al finançament de...

L’Ajuntament de Badalona recomana utilitzar el transport públic per visitar els cementiris de la ciutat en la diada de Tots Sants

L’Ajuntament de Badalona recomana a tots els ciutadans que visitin els cementiris de la ciutat durant la diada de Tots Sants que...

En Comú Podem presenta una moció per defensar el HUB Internacional de “Coneixement pel Desenvolupament Sostenible i la Pau” a les 3 Xemeneies

En el marc del Pla Director Urbanístic (PDU) en l’àmbit de les Tres Xemeneies (3X), que engloba els municipis de Sant Adrià...

El Museu de Badalona se situa entre els grans museus de Catalunya

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publicava el passat dijous 8 d’octubre “Museus 2030. Pla de museus de Catalunya”....