L’Ajuntament de Sant Adrià aprova inicialment un nou reglament de participació ciutadana

El document es va aprovar en la sessió plenària celebrada el dilluns 29 de juny i té com objectiu fomentar i millorar la participació dels adrianencs i adrianenques en la presa de decisions de la ciutat.

0
1790

El reglament actual, vigent des de 2003, requeria una adaptació als nous temps i a la legislació per incorporar nous aspectes que possibilitin major flexibilitat i transparència a la participació. Entre altres aspectes, s’ha donat importància al foment de l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que facilitaran la complementarietat de les formes clàssiques de la participació, la seva modernització i l’aproximació a tots els sectors de la població.

El nou reglament manté els òrgans, mecanismes i eines generals de participació que inclouen les lleis, però també incorpora altres que agiliten la participació en assumptes concrets i que responen a l’abordatge de situacions conjunturals però sense vocació de continuïtat. A més a més, té com objectiu promoure una major coordinació entre els òrgans municipals de participació.

El document preveu l’elaboració d’un registre de persones interessades en participar en tots els processos futurs, dissenyant una base de dades per sectors. Detalla les fases que aquests processos participatius han de seguir, posant èmfasi en la difusió del retorn però també reconeix el valor de la participació dins de les associacions locals i el treball social que desenvolupen a la ciutat.

Cal destacar que es podran fer modificacions parcials del reglament sense tenir que aprovarne un de nou cada cop. Pel seu seguiment, control i desenvolupament es preveu la creació d’un comitè de garanties.

Un dels últims processos participatius que es van fer va ser el que treballava i definia precisament aquest nou reglament, recollint les aportacions i propostes de ciutadans, entitats, tècnics i polítics del municipi.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí