El conseller de Territori i Sostenibilitat i president de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, Damià Calvet, i el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, UPC, Francesc Torres, van signar ahir, 23 de juliol, un acord per impulsar un nou edifici de recerca al Campus Diagonal-Besòs.

Aquest nou equipament esdevindrà un pol d’atracció per a centres i grups de recerca que se sumaran a la resta d’unitats que la UPC ja té en funcionament al Campus. La UPC transfereix els terrenys de la parcel·la D a l’INCASÒL en dret de superfície, que serà qui construirà i gestionarà el nou edifici per col·laborar amb la Universitat en la implantació del nou Campus i en el foment de la innovació tecnològica i la recerca.

El futur sisè edifici del Campus estarà situat entre la rambla Central del Campus i el carrer d’Eduard Maristany, tindrà una superfície total construïda de 10.670 m2 i una inversió d’aproximadament 20 milions d’euros.

El projecte preveu construir un edifici altament sostenible, com també ho són la resta d’edificis del Campus Diagonal-Besòs, amb una volumetria amb dues alçades, planta baixa més sis plantes d’alçada al carrer d’Eduard Maristany i planta baixa més tres plantes d’alçada a la rambla Central, donant lloc a un edifici esglaonat.

El proper mes de setembre està previst que es realitzi un acte de presentació públic d’aquesta iniciativa, al propi Campus Diagonal-Besòs, amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, el rector de la UPC i la resta d’institucions públiques que impulsen el Campus. En aquesta presentació es visualitzarà la parcel·la on es desenvoluparà l’edifici i es donaran la resta de detalls del projecte.

Un pas endavant en l’impuls de la recerca en aquest nou espai universitari

L’edifici D és un projecte flexible, que acollirà centres de recerca i la pròpia UPC, completant així els àmbits actuals de les disciplines de la docència i la recerca que són, entre d’altres, l’energia verda i l’enginyeria biomèdica.

Aquesta nova estructura vol ser també un pol d’atracció per a d’altres centres i grups del món de la recerca amb l’objectiu d’incrementar el valor afegit dels investigadors i, de ben segur, la interrelació entre els diferents grups.

El Campus Diagonal-Besòs

El setembre del 2016 es posava en marxa el Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya BarcelonaTech (UPC), amb 3.100 estudiants i 400 docents i investigadors de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est, EEBE. Amb una oferta de set graus, quatre màsters i quatre doctorats, centrada en les enginyeries biomèdica, elèctrica, electrònica industrial i automàtica, de l’energia, mecànica, química i de materials. A més de l’activitat docent, l’EEBE té vinculats 41 grups i centres de recerca en diferents àmbits de l’enginyeria.

Actualment, l’EEBE és el principal motor del Campus Diagonal-Besòs. Aquest espai d’innovació i coneixement, situat entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs, és un dels campus universitaris més potents en enginyeria sostenible de Catalunya, amb més de 150.000 m2 de sostre edificable per acollir docència, recerca, innovació, activitat empresarial i serveis a la comunitat universitària. El Campus s’ha constituït, també, amb la voluntat de tenir un impacte rellevant en el territori, i de ser-ne motor de transformació social i econòmica.

El Campus compta, a dia d’avui, amb quatre edificis construïts, tres d’ells dedicats a la docència i recerca i, el més recent, la residència per a estudiants, professors i investigadors.

Així mateix, la propera tardor està previst que s’obri el nou parc del Campus, que amb 20.000 m2 passarà a ser un nou espai verd per al gaudi tant de la comunitat universitària com dels veïns de la zona; i també l’inici de les obres de l’edifici E, que acollirà petites i mitjanes empreses, startups i espais de cotreball per a autònoms, emprenedors i iniciatives innovadores dels estudiants.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí