14.6 C
Badalona
sábado, diciembre 7, 2024
spot_img

Més de 2.000 alumnes d’escoles i instituts de Badalona han rebut formacions de prevenció de les violències sexuals durant l’últim any

2.000 alumnes d’escoles i instituts de Badalona han rebut formacions de prevenció de les violències sexuals durant els darrers 12 mesos. També s’han impartit sessions formatives a més de 300 persones en comerços, locals d’oci nocturn, entitats i serveis municipals. Aquest és un primer balanç de la campanya de prevenció de les violències sexuals “APROPA’T, avancem cap a un futur de zero agressions” que l’Ajuntament de Badalona va posar en marxa durant el mes de novembre de l’any 2023.

Aquestes dades s’han donat a conèixer avui en el decurs de la jornada que, amb el títol “APROPA’T, un any de la campanya de prevenció de les violències sexuals a Badalona. Resultats i reptes de futur”, ha tingut lloc al Centre Cultural el Carme. La jornada ha format part dels actes que l’Ajuntament de Badalona ha organitzat amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones 2024.

La campanya “APROPA’T, avancem cap a un futur de zero agressions” és una iniciativa municipal per conscienciar la ciutadania que aquest no és un problema només de les dones, sinó que és responsabilitat de la societat en el seu conjunt per identificar-la, denunciar-la i erradicar-la. Així s’han portat a terme accions comunicatives, formatives i sensibilitzadores prioritzant l’atenció a la víctima i la conscienciació de les persones que presencien o són conscients de l’existència d’agressions i violències sexuals en el seu entorn, però també per incidir preventivament en les possibles persones agressores. Concretament, en el primer any de campanya s’han fet les següents formacions:

Escoles de primària:

S’han dut a terme 59 tallers a càrrec de l’Associació Candela amb els quals s’ha arribat a 1300 alumnes, sobretot de 5è i 6è de primària de les escoles públiques i de les escoles d’educació especial de Badalona. A més, la campanya APROPA’T s’ha vist reforçada pel programa contra l’assetjament escolar que executa l’EAC de la Guàrdia Urbana. Aquest programa s’ha impartit en 12 escoles de Badalona, arribant a 27 grups formats per un total de 675 alumnes de primària.

Instituts de secundària

Respecte als instituts, la formació ha arribat a sis centres de Badalona. S’han fet un total de 43 sessions en què han participat més de 700  alumnes de 3r i 4t d’ESO. A requeriment dels instituts i de les AFAS, les formacions contra les violències sexuals per als alumnes de secundària s’han reforçat amb un altre programa de l’EAC de la Guàrdia Urbana que treballa tota mena de violències. En aquest programa han participat 35 famílies provinents de quatre instituts. També a demanda d’un dels centres de secundària, s’han fet quatre sessions amb quatre grups determinats (un total de 100 alumnes), on s’han tractat qüestions de suplantació d’identitat, ciberassetjament i violències que no formen part de l’assetjament escolar i de les violències sexuals.

Comerç

En el cas del comerç, s’han fet les següents formacions:

– Tres formacions a grans superfícies, on s’ha implicat a 119 professionals

– Una formació en el comerç de proximitat, arribant a 15 persones.

– Una formació en un altre tipus de comerç, arribant a 24 persones

Els comerços que han rebut la formació han rebut un adhesiu acreditatiu com a ‘Punt Segur’ perquè l’enganxin en zones visibles i les persones que hagin patit una agressió o se sentin violentades puguin demanar ajuda sabent que el personal de l’establiment està sensibilitzada amb la lluita contra les agressions.

Oci nocturn

Des de l’Ajuntament de Badalona s’han fet formacions a 8 locals d’oci nocturn de la ciutat que s’han adaptat segons la tipologia del negoci. En total s’ha format a 42 persones. Els locals que han rebut la formació, com en el cas dels comerços, han esdevingut ‘Punts Segurs’.

Entitats

S’han fet dues a formacions a entitats de la ciutat que ho van demana. En total van participar en les sessions 17 persones

Serveis Municipals

L’Ajuntament de Badalona està formant al personal dels diferents serveis municipals per fases. En primera instància s’han fet sessions formatives amb els treballadors que tenen atenció molt directa amb la ciutadania (Biblioteques, Servei d’Atenció al Ciutadà, Departament de migracions, Servei de feminismes i LGTBIQ+ i Servei de Gent gran). Aquestes formacions s’han fet conjuntament amb la Diputació de Barcelona i la cooperativa Equilàtera i han arribat a més de 100 treballadors municipals.

La regidora de l’Àrea de Feminismes i LGTBIQ+, Florència Badia, s’ha mostrat molt orgullosa de l’èxit i la bona acollida que han tingut les formacions de la campanya APROPA’T i ha agraït la implicació de les escoles, instituts, entitats i comerços de la ciutat, així com del personal dels serveis municipals. “Gràcies a la col·laboració del teixit social de la ciutat, s’ha assolit l’objectiu principal de la campanya: sensibilitzar i convertir Badalona en una ciutat conscienciada contra les agressions sexuals, amb punts segurs distribuïts arreu del municipi”, ha remarcat Badia. La regidora ha explicat que de durant aquest curs el Servei de Feminismes i LGTBIQ+ donarà continuïtat a les formacions, ampliant el nombre de serveis i entitats que les rebran i sumant l’aprenentatge adquirit durant el primer any de vida de la campanya.

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles