“La salut MENTAL, fonaMENTAL” és el lema i fil conductor del vídeo realitzat per Badalona Serveis Assistencials (BSA) per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, aquest 10 d’octubre, que posa el focus cap a un públic concret: els i les adolescents. Aquesta iniciativa s’hi suma a les organitzades durant la setmana del 7 a l’11 d’octubre conjuntament amb la Taula de benestar emocional de Badalona.
El vídeo “La salut MENTAL, fonaMENTAL” vol sensibilitzar i donar eines per detectar símptomes d’alerta davant trastorns de salut mental a l’adolescència. Estar atents als signes d’alerta i consultar amb professionals sanitaris quan fem front un trastorn de salut mental és el principal objectiu de la iniciativa que s’hi suma a les organitzades durant la setmana per la Taula de benestar emocional de Badalona.
La Taula de Benestar Emocional de Badalona està formada per serveis i entitats del municipi que treballen conjuntament per promocionar la salut emocional de les persones. Actualment formen part de la taula l’Ajuntament de Badalona, Generalitat de Catalunya, BSA, ICS, Ocell de Foc, Càritas, Asaupam, Associació de Salut Mental de Barcelonès Nord, Associació Afectades de Fibromiàlgia i l’Associació de Veïns de Nova Lloreda Nord. Durant la setmana del 7 a l’11 d’octubre s’estan celebrant diferents activitats. En concret, aquest dijous, 10 d’octubre, a la Plaça de la Vila de 10.30 a 12.30 hores, hi ha la dinàmica «Vine i parlem de Salut Mental», a càrrec del Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC) Badalona i el Servei de salut de l’Ajuntament de Badalona. L’11 d’octubre, d’11 a 12 hores, al CAP Nova Lloreda de l’organització es duu a terme el grup de millora de la qualitat de la son.
És temps de prioritzar la salut mental al lloc de feina” és el lema de l’OMS d’enguany. En aquesta línia, el podcast Amb la mà al cor liderat pels RBEC de BSA, disponible en Ivoox i Spotify, dedica un capítol a conversar sobre mobbing laboral.
Programes interns
Dins el programa BSActivament, per fomentar els hàbits saludables entre els professionals de l’organització, s’emmarca un dispositiu que va néixer durant la pandèmia de la COVID-19 per donar suport al personal de BSA i els recursos d’acompanyament necessaris. Es tracta del Programa de suport en benestar emocional al professional que de manera confidencial ofereix una intervenció focalitzada i consensuada amb el professional per revertir el malestar emocional.