22.1 C
Badalona
martes, julio 2, 2024
spot_img

L’alcalde de Badalona i representants dels grups municipals es reuneixen a Madrid amb membres dels seus respectius grups al Congrés per defensar el Club Nàutic Bétulo

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol; la segona tinenta d’alcaldia i diputada al Congrés Cristina Agüera; el tercer tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Daniel Gracia, i representants de tots els grups municipals excepte Guanyem -que donava suport a la reunió però ha excusat la seva presència-, han mantingut avui al Congrés dels Diputats una reunió conjunta per tal de plantejar la necessitat de fer modificacions reglamentàries i legals que permetin salvar el Club Nàutic Bétulo, afectat per la Llei de Costes. Per part de l’oposició han assistit a la reunió el president del grup socialista, Fernando Carrera; la portaveu del grup d’ERC, Olga Gàmez; i la presidenta del grup En Comú Podem, Aïda Llauradó. També hi han participat diputats dels respectius grups parlamentaris, així com el president del Club Nàutic Bétulo, Carles Sánchez.

Aquesta reunió s’ha fet en compliment de la moció aprovada per unanimitat en Ple de l’Ajuntament de Badalona, a principis del mes de juny, per buscar solucions a la delicada situació del club nàutic. El club s’enfronta a una ordre per adaptar-se a la Llei de Costes, un fet que li suposaria haver d’enderrocar la major part de les seves instal·lacions.

En la reunió, el president del C.N. Bétulo, Carles Sánchez, ha explicat la situació del club als diputats. Tant el govern de Badalona com l’oposició han expressat la seva posició conjunta en favor del club i han manifestat que, tot i que aportaven una proposta aprovada en la moció municipal, és als grups parlamentaris a qui correspon entrar en el detall de quina seria la millor formula per aconseguir els canvis necessaris per garantir el futur del Bétulo i d’altres instal·lacions esportives que es puguin trobar en la mateixa situació.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha manifestat durant la reunió que espera que els grups parlamentaris siguin sensibles a la demanda que se’ls trasllada des de Badalona perquè “és una situació que es dona en molts altres punts del litoral i afecta entitats i clubs amb una implicació molt important en el teixit social dels municipis”. “No demanem obrir una veda i permetre tot tipus d’activitats, sinó una excepció en base a l’interès social i comunitari”, ha manifestat Garcia Albiol, que ha emplaçat als grups parlamentaris a trobar les fórmules legals més adients per poder fer la reforma. “Valorem positivament la trobada perquè des de Badalona hem aconseguit seure en una taula tots els grups parlamentaris per donar solució a un tema d’absolut consens a la ciutat”, ha afegit l’alcalde.

Les modificacions en el Reglament de Costes i en la Llei de Costes que es proposaven a la moció municipal són les següents:

Modificació de la Llei 22/1988, de 28 de juliol, de Costes: Es proposa la modificació de la Disposició Addicional Onzena de la Llei 2/2013 perquè s’incorporin com a excepcions els Béns Declarats d’Interès Cultural perquè aquests siguin protegits no només si són declarats per una Comunitat Autònoma sinó també si els declara l’Ajuntament.

Modificació del Reial decret 876/2014, pel qual s’aprovava el Reglament de Costes:  Es proposa esmenar l’Article 70.1: Es proposa ampliar a 750 metres la superfície de les instal·lacions destinades a activitats esportives de caràcter nàutic federat -limitant la superfície per a usos complementaris al 40% de la superfície ocupada-, ja que el límit de 300 metres quadrats vigent actualment compromet la viabilitat d’aquestes instal·lacions.

Disposició transitòria vint-i-cinquena pel qual s’aprovava el Reglament de Costes: Es proposa ampliar els títols concessionals prorrogats en virtut de l’article 2 de la Llei 2/2013 de 29 de maig per a les instal·lacions destinades a activitats nàutiques federades.

Altres Articles

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles