21.3 C
Badalona
miércoles, junio 12, 2024
spot_img

Badalona acull aquest cap de setmana el primer campionat de Teqvoly que es fa a Espanya

La platja del Pont del Petroli serà l’escenari aquest cap de setmana, 1 i 2 de juny, del primer campionat amateur de Teqvoly, voleibol de taula, que es fa a Espanya. Es tracta d’un nou esport, creat l’any 2014, que combina elements del voleibol i del tennis taula practicat en una taula corba especial.

El Teqvoly o voleibol de taula prové del Teqball, el tennis taula amb els peus. En aquest cas el Teqvoly aprofita els elements bàsics i tècnics del voleibol però amb un reglament i una puntuació pròpia. Es juga en una taula encorbada on els jugadors, per parelles, colpegen la pilota de costat a costat només amb els avantbraços i les mans.

Avui divendres s’ha fet la presentació i exhibició d’aquest esport en un acte celebrat al passeig Marítim de Badalona al qual hi ha assistit el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Badalona, Juan Fernández; el president de la Federació Internacional de Voleibol Taula (ITVF), Gabor Borsányi; la presidenta de la Federació Catalana de Voleibol, Maribel Zamora; el jugador olímpic de voleibol Ivan Zaytsev i el jugador de voleibol italià Michele Baranowicz.

En la competició hi poden participar aficionats o professionals ja que el joc està dissenyat perquè hi juguin persones de qualsevol gènere i edat i on l’experiència prèvia d’aquest esport passa a un segon pla.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Badalona, Juan Fernández, ha manifestat la seva satisfacció que “Badalona sigui la porta d’entrada del  Teqvoly a l’Espanya de rebre aquest esport a la ciutat”. “Confio que la relació amb la Federació sigui a llarg termini, ja que compartim els valors de l’esport que nosaltres tenim en el nostre ADN com a ciutat”, ha afirmat Juan Fernández. “Badalona ha estat el bressol del basquetbol, del futbol americà a l’Estat i, a partir d’avui també ho és del Teqvoly”, ha afegit el regidor.

El campionat està organitzat per la Federació Internacional de Voleibol Taula (ITVF), que ha cedit a la ciutat una taula oficial de joc serigrafiada amb la bandera de Badalona.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles