24.1 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

L’enderrocament de l’antiga fàbrica Mobba començarà aquest mes de juliol per donar pas a la plaça verda que reclamen els veïns des de fa anys

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat que a principis del pròxim mes de juliol s’iniciarà l’enderrocament de l’antiga fàbrica Mobba, que fa anys que reclamen els veïns. L’enderrocament d’aquesta antiga fàbrica, ubicada al carrer de Sant Isidre, al barri del Centre, permetrà deixar enrere les molèsties provocades per la degradació de l’immoble, així com la creació d’una nova plaça verda que permetrà esponjar la zona. L’anunci de l’inici de les obres d’enderrocament el va fer ahir al vespre l’alcalde en una reunió amb el veïnat i en la qual també hi van ser presents els tinents d’alcaldia Daniel Gracia i Rosa del Amo, així com la regidora del districte 1, Rosa Bertran.

Xavier Garcia Albiol va explicar que està previst que les obres per tirar a terra la Mobba tinguin una durada de cinc mesos i que abans que finalitzi aquest any es presentarà l’avantprojecte de la nova plaça, així com de la urbanització de l’entorn. L’alcalde va mostrar la seva satisfacció després que la justícia hagi donat la raó a l’Ajuntament de manera definitiva, amb una sentència ferma, per poder enderrocar la Mobba, fet que permet deixar enrere les traves que s’havien posat des d’algunes formacions polítiques. “Fa tres anys em vaig comprometre que els interlocutors per decidir com ha de ser la plaça serien els veïns de la zona, i així serà, farem una plaça que satisfarà els qui viuen a la zona i al conjunt de veïns de Badalona”, ha manifestat Xavier Garcia Albiol.

L’alcalde ha assenyalat que “l’enderrocament de la Mobba, i la urbanització dels carrers del seu entorn permetrà a Badalona deixar enrere un passat de degradació i de molèsties i disposar d’un nou espai que millorarà la qualitat de vida dels veïns de la zona i donarà un impuls a la renovació de la imatge de la façana de la ciutat”.

5 mesos d’obres

L’enderrocament serà total i afectarà les dues edificacions existents de l’antiga fàbrica Mobba. Un dels immobles està situat en la cantonada dels carrers de Colom i de Sant Isidre, i el segon dels edificis, més alt, en el carrer Dos de Maig, amb façana als carrers de Sant Isidre i d’Eduard Maristany. Tots dos es troben en un greu estat de deteriorament. Les obres tenen prevista una durada de cinc mesos i eliminaran un sostre construït de 6.011 m2. Tècnicament, una de les primeres accions a abordar serà la retirada de les cobertes de les edificacions on hi ha plaques de fibrociment amb amiant que s’hauran d’eliminar seguint els protocols establerts

Un llarg litigi

L’entrada de les màquines serà possible després que el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) publiqués el passat 9 de maig el “Projecte d’enderroc de les edificacions municipals situades entre els carrers Colom, Sant Isidre, Dos de Maig i Eduard Maristany, antiga fàbrica MOBBA”, últim requisit preceptiu per portar a terme les obres. Abans, el passat 27 de febrer, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja havia rebutjat l’últim dels recursos que s’havien interposat per evitar l’enderrocament de l’edifici. Sentència que el passat 17 d’abril va esdevenir ferma.

Propietat municipal des del 2014

L’Ajuntament de Badalona va expropiar l’any 2014 el que havia estat l’antiga fàbrica Mobba, dedicada a la fabricació de bàscules i balances. Llavors ja es va catalogar aquest espai com a zona verda, amb l’objectiu de demolir la fàbrica i construir-hi un parc.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles