26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

375 alumnes de cinquè de Primària d’escoles de Badalona participaran divendres en el 12è Mercat de Cooperatives Escolars, als encants de Montigalà

375 alumnes de 5è de primària de les escoles Badalonès; Ítaca, Joan Coret; Llorens Artigas; Miguel Hernández; Pau Picasso; Salvador Espriu i Turó d’en Caritg posaran a la venda el pròxim divendres 24 de maig, de 9 a 12 hores, als Encants de Montigalà els productes que han elaborat les quinze cooperatives creades pels mateixos alumnes en el marc del projecte “Cultura emprenedora a l’escola”.

Aquest projecte educatiu, amb la novetat de la incorporació enguany de l’escola Salvador Espriu, inclou que cada cooperativa hagi aprovat els seus estatuts, hagi creat la junta directiva, hagi demanat la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i hagi presentat la sol·licitud del permís per posar una parada en els encants, portant a terme un taller sobre el món de l’empresa i el de les cooperatives, a càrrec de servei d’Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO). Posteriorment, donat que han de destinar una part dels seus possibles beneficis a una ONG, els infants han fet un taller sobre Responsabilitat Social Empresarial.

Paral·lelament, els alumnes de 5è també han hagut de treballar la imatge corporativa i el seu logotip, amb el suport per aquesta feina de l’alumnat de Publicitat i Disseny de l’Institut Eugeni d’Ors. Finalment, han fet un taller sobre finançament i banca ètica, amb la col·laboració d’una responsable de Triodos Bank. Totes les cooperatives han comptat amb el suport de les cooperatives Gramagraf i La Sargantana, vinculades a l’Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord, que han ajudat als estudiants a portar a terme l’estudi de mercat, en l’elecció dels productes que han elaborat i en el coneixement dels valors i la pràctica del cooperativisme a la nostra ciutat.

El projecte està integrat en el Pla anual de cada centre i afavoreix el desenvolupament de les competències bàsiques del currículum escolar. “Cultura emprenedora a l’escola” s’està duent a terme durant aquest curs a 292 escoles de 113 municipis catalans, amb més de 460 cooperatives creades per més de 11.000 alumnes de cicle superior de primària. El projecte està promogut, des del curs 2011-12, per la Diputació de Barcelona, i organitzat, a Badalona, per l’àmbit d’Impuls Econòmic i l’àmbit d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles