26 C
Badalona
domingo, julio 14, 2024
spot_img

Les Festes de Maig tornen a tenir punts liles per garantir unes festes lliures de violències masclistes i d’LGTBIQ+-fòbia

Badalona torna a disposar durant les Festes de Maig del servei de Punt Lila per garantir que la celebració es desenvolupa en un ambient lliure de violències masclistes i d’LGTBIQ-fòbia. En aquest sentit l’Ajuntament instal·larà punts liles durant les quatre nits on es preveu que hi hagi més concurrència com la de demà divendres 3 de maig, durant la Nit del Mono; la del divendres 10 de maig, durant la Nit de Sant Anastasi, i durant els Concerts de Festes del dia 11 i del 18 de maig. Cada Punt Lila tindrà un espai fix amb una carpa adequadament senyalitzada. A més, durant la cercavila de la Nit del Mono, hi haurà un Punt Lila itinerant que seguirà tot el recorregut.

Aquests són els indrets i els horaris on hi hauran els punts liles:

Divendres 3 de maig – La Nit del Mono. De 20 a 3 hores. Hi haurà dos punts: un seguirà la Cercavila (anirà al final de la rua) i l’altre s’ubicarà a la platja dels Pescadors.

Divendres 10 de maig – Nit de Sant Anastasi – Concerts. De 21 a 4 hores, a la zona de concerts de la platja del Coco.

Dissabte 11 de maig – Concerts de Festes. De 20 a 3 hores, a la platja del Coco, a la zona dels concerts.

Dissabte 18 de maig – Concert de Cal Txiringu.  De 20 a 3 hores, a la platja dels Pescadors.

Els punts liles són un servei que té com a objectiu oferir a la ciutadania un espai de seguretat per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals als espais públics. El servei, que compta amb dues persones formades en feminismes i violències masclistes i LGTBQ+-fòbiques, informarà, sensibilitzarà, farà prevenció, atendrà i assessorarà a totes les persones que ho sol·licitin. A més, es facilitarà a la ciutadania materials de sensibilització i prevenció, així com els números de telèfon on trucar en cas de patir qualsevol  mena d’agressió.

En cas que hi hagi alguna agressió, abús o assetjament, l’empresa i les persones que faran d’informadores tenen l’encàrrec de derivar als recursos, agents i serveis pertinents per tal d’oferir una atenció integral i respectuosa.

L’Ajuntament de Badalona recorda que si es detecten situacions d’abús o violència cal denunciar-les i posar-les en coneixement de les autoritats o del personal dels punts liles.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles