15.4 C
Badalona
martes, abril 30, 2024
spot_img

L’Institut La Pineda torna a ser seleccionat per l’Agència Espacial Europea (ESA) pel llançament d’un mini satèl·lit

Els alumnes de ciències de 1r de Batxillerat de la Pineda han sigut seleccionats entre més de 100 centres catalans per poder llançar el mini-satèl·lit que han estat dissenyant durant aquest curs acadèmic.

El llançament tindrà lloc el proper dissabte 20 d’abril a l’aeroport de Lleida on l’alumnat tindrà l’oportunitat de comprovar si el seu CANSAT, un mini-satèl·lit de la mida d’una llauna de refresc, és capaç de recopilar dades de l’entorn, caure de forma controlada desplegant el paracaigudes i enviar correctament les dades via ràdio. Un cop realitzat el llançament i obtingudes les dades, els participants analitzaran els resultats obtinguts i els compartiran amb altres membres de la comunitat científica el proper dimecres 24 d’abril a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (UPC-ESEIAAT).

Hi participen dos grups del centre: BIOPINSAT i CANSECURESAT. El primer analitzarà l’afectació de les variacions de temperatura i pressió sobre el creixement de llavors, mentre que el segon grup treballa en la seguretat física i telemàtica del llançament.

Segons Marina Blanco, professora responsable del projecte: «A través d’aquesta iniciativa, els estudiants tenen l’oportunitat de fer créixer el seu interès i coneixement per la ciència d’una forma més tangible, fomentant la cooperació i el treball en equip». Luisa Sánchez,coordinadora de Batxillerat i cap de departament d’Experimentals de l’Institut afirma: «Tornar a ser seleccionats en aquest projecte ens fa molta il·lusió com a centre. Estem apostant molt per la ciència i volem continuar participant de projectes tant motivadors com és aquesta proposta de la ESA».

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles