8.9 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

Badalona celebra la 7a edició de la Mobilona, la diada de l’educació viària de la ciutat

El dimarts 19 de març, de 10 a 12 hores, a la Zona Esportiva Can Cabanyes, es farà la 7a edició de la Mobilona, la diada de l’educació viària de Badalona. En aquesta nova edició hi participen 190 nens i nenes, de 3r de primària, de les escoles Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández i dels instituts escola Rafael Alberti i Turó d’en Caritg.

El nom de Mobilona ve de la unió de l’inici i final de les dues primeres síl·labes de les paraules Mobilitat i Badalona. La Mobilona va néixer amb la voluntat d’afavorir l’adquisició de competències i el coneixement entre els infants dels drets que tenen com a vianants, passatgers de vehicles o conductors de bicicletes. La jornada pretén fer pensar en les mesures i les actituds que cal prendre i tenir per caminar o desplaçar-se en vehicle per la ciutat d’una forma segura i tranquil·la. L’altre objectiu de la Mobilona és contribuir al desenvolupament del concepte i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.

Aquesta activitat forma part del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona (CPSEVB) i està vinculada a les que desenvolupa l’equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana a totes les escoles de la ciutat.

En aquesta edició de la Mobilona els infants participen en diferents tallers i jocs promoguts per les entitats  que formen part de la CPSEVB. L’activitat comptarà amb les músiques de Paula y Javier D’Angelo i s’escoltaran i ballaran les  cançons Camí amic i En patinet, que s’estrena en aquesta Mobilona.

La 7a Mobilona està organitzada pels set centres que hi participen, per les entitats que han organitzat els tallers, per l’equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana i pel Servei d’Educació, amb la col·laboració del Servei d’Esports de l’Ajuntament de Badalona.

A la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona i a la Mobilona hi participen aquestes entitats, empreses, centres, serveis i institucions:

Associació pel desenvolupament de l’educació viària a Catalunya (ADEVIC); Direxis TUSGSAL; escoles: Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández; instituts escoles: Rafael Alberti i Turó d’en Caritg; Grup de Treball de materials didàctics d’educació viària (PFZ) del CRP de la Generalitat de Catalunya; Institut Guttmann; RACC; Servei Català de Trànsit (SCT GC); Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM GC) i Ambulàncies La Pau SCCL; Sport Ciclista Bétulo; STOP Accidentes; TRAM; Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona; Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic; Departament de Mobilitat; Equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana, i Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles